🌈 Rainbow Brownie elkészítése – Egészséges, színes élvezet! 89 kcal/db, vegán, glutén- és hozzáadott cukormentes! Egy szelet boldogság, ami nemcsak a szemedet gyönyörködteti, de a testedet is táplálja. Tökéletes választás, ha szeretnéd pótolni a télen kiürült vitaminokat és ásványi anyagokat!
Készítsd el ezt a réteges, ízletes desszertet, és élvezd a természet ízeit – bűntudat nélkül. Ráadásul annyira egyszerű, hogy bárki könnyen elkészítheti. Díszítsd kedvenc gyümölcseiddel, hogy még szemet gyönyörködtetőbb legyen.
Vegán,glutén-,cukormentes 89 kcal/db
HOZZÁVALÓK (15 darabhoz)
Rainbow brownie elkészítése
Alaphoz:
- 100 g kókuszliszt
- 150 g cukormentes kókusztej
- 50 g natúr mandula vagy egyéb magkrém
- 40 g eritrit
Zöld réteg:
- 100 g kókuszjoghurt
- 50 g natúr mandula vagy mogyorókrém
- 1 kk. Viva Natura Spirulina algapor
- 20 g kókuszliszt
- ízlés szerint édesítőszer
Piros réteg:
- 200 g kókuszjoghurt
- 1 ek. Viva Natura Cékla por
- ízlés szerint édesítőszer
- 1 ek.vanília aroma
- 10 g chia mag
- 10 g kókuszliszt
Tetejére: sárkánygyümölcs és kiwi
Rainbow brownie ELKÉSZÍTÉS:
A kókuszliszthez adjuk a langyos növényi tejbe elkevert magkrémet, valamint az édesítőszert. Jól összedolgozzuk. Először porhanyósabb, majd gyúrható masszát kapunk belőle.
Ezt egy frissen tartó fóliával bélelt választott formába eloszlatjuk.
Kikeverjük a krémeket: a kókuszjoghurthoz megy a spirulina por, majd az eritrit, a magkrém, valamint a kókuszliszt.
A piros réteghez: a kókuszjoghurtot kikeverjük a cékla porral, az eritrittel, majd összedolgozzuk a chia maggal, végül pedig a kókuszliszttel.
Hagyjuk hűtőben besűrűsödni.
Ezután megkezdjük a rétegezést: az alapra megy a zöld réteg, majd a piros, végül pedig a gyümölcsök.
Egy éjszakán át, vagy pár órán át hagyjuk a hűtőben dermedni, majd szeletekre vágjuk és fogyaszthatjuk is.
Tudtad? A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik. EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.
A spirulina alga rendkívül gazdag tápanyagokban.Kiemelkedő fehérjetartalmával és számos esszenciális aminosavval rendelkezik, így értékes táplálékforrást jelent. A spirulina jelentős mennyiségben tartalmaz vitaminokat, például B-vitaminokat (B1, B2, B3, B6, B9), valamint A-vitamint és K-vitamint. Emellett ásványi anyagokban, mint vas, magnézium, kálium és kalcium is gazdag. A spirulina klorofillt és fikocianint is tartalmaz, amelyek a színét adják. Ezen kívül olyan antioxidáns vegyületekben is bővelkedik, amelyek segítenek megóvni a sejteket a káros oxidatív stressztől.
Recept – Jerkovics Bogi

