Szuper kiegészítő sültek mellé, vagy akár egy finom szendvics, saláta tetejére is.
HOZZÁVALÓK
Savanyított levendulás lilahagyma
- 1 fej lilahagyma
- 20 -30 ml Kombucha koncentrátum Levendulával
- 0,5 – 1 dl víz
- 15 ml olívaolaj
- só,bors, édesítőszer
- +1 tiszta zárható üveg
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát felvágjuk, majd az üvegbe helyezzük. Kikeverjük az öntetet, ezzel meglocsoljuk úgy, hogy ellepje a hagymát. Több napon keresztül is hagyhatjuk az ízeket igazán össze érni, de ha nem bírunk magunkkal, akkor adjunk neki minimum 2-3 órát.
Recept – Jerkovics Bogi
A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Népgyógyászati megfigyelések alapján nagyon régóta és nagyon sokan használják a levendulát nyugtató, antibakteriális, fertőtlenítő és gyulladást csökkentő hatása miatt is.