Barion Pixel
0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az üzletbe
      Szállítás kiszámítása

      Spenótos sajtos pogácsa

      spenotos sajtos pogacsa

      Spenót vagy nem spenót, ez itt a kérdés. Egyértelmű! Spenót! De hogyan? Pogácsába sütve!

      c g v t ikonok

      HOZZÁVALÓK

      Spenótos sajtos pogácsa

      • 15 dkg barna rizsliszt
      • 5 dkg köles liszt
      • 10 dkg tápióka keményítő
      • 2,5 dkg útifűmaghéj
      • 1 dkg Viva Natura Spenót por
      • 1,5 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex
      • 1,5 dkg Inaktivált sörélesztő por
      • 7 g só
      • 1 cs sütőpor
      • 3 dl víz
      • 1 ek citromlé
      • + olaj a kenéshez
      • + barna rizsliszt a nyújtáshoz
      • + kb. 10 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

      ELKÉSZÍTÉS

      A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk.

      Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk reszelt növényi sajttal. 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

      Recept – Mona konyhája

      Tudtad?

      A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.

      A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.

      A spenót vagy más néven paraj értékes zöldségnövényünk. Energiatartalma alacsony, de ásványi anyag tartalma jelentős: vas (2,9 mg/100 g), foszfor (160 mg/100 g), kálium (526/100 g) gazdag. Tartalmaz vitaminokat is: jelentősebb mennyiségben folsavat (194 µg/100 g), karotint (4,2 mg/100 g), E-vitamint (2,5 mg/100 g).*

      * EFSA által jóváhagyott állítás

      Az inaktivált sörélesztőt nem hiába nevezik a vegetáriánusok proteinjének, mivel nagyon gazdag proteinekben. A sörélesztő gazdag ásványi anyagokban, különösen krómban, amiről tudni kell, hogy normalizálja a vércukorszintet. Található még benne: fehérje, szelén, magnézium, foszfor, szilicium, cink, nátrium, kálcium, réz, vas, mangán, jód, mind szerves kötésben, pontosan abban a formában, amelyben a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket, továbbá: 16 aminosav, amik közül csak a legfontosabbakat ha említjük: metionin, lizin, cisztin, treonin, triptofán és a B Vitaminok egész skálája B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantoténsav), B6 (Piridoxin), B7 (Biotin), B8 (Kolin), B9 (Folsav). Másik különleges tulajdonsága az, hogy nagyon gazdag nukleinsavakban (100 g fehérjére 2,53 g nukleinsav jut), ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását.

      Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk július 22-én, technikai okok miatt ZÁRVA tart!​
      Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk július 22-én, technikai okok miatt ZÁRVA tart!​
      A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
      INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
      A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
      INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
      Scroll to Top