Sushi “Pizza” – amikor a frissesség találkozik a kreativitással
Ha szereted a könnyed, friss és különleges fogásokat, akkor ezt a Sushi “Pizzát” imádni fogod. Egy játékos, mégis tápláló étel, ahol a ropogósra sült rizsalap találkozik a zamatos lazaccal, roppanós zöldségekkel és egy lágy, krémes öntettel. A kombuchás pácolás új szintre emeli az ízeket – természetes, élő, emésztést támogató frissességet csempész a tányérra.
Egyszerű, mégis látványos: tökéletes ebédre, vacsorára vagy egy kis hétvégi kényeztetésnek.
HOZZÁVALÓK (3 adaghoz)
Sushi pizza
Az alaphoz:
- 120 g basmati rizs
- 1 evőkanál rizsecet
- só, bors ízlés szerint
A töltelékhez:
- 300 g lazac
- 2 evőkanál Viva Natura Kombucha koncentrátum
- só, bors ízlés szerint
- 1/2 db uborka
- 1 db répa
- 1 db avokádó
Az öntethez:
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál Vegaföl
- Só, bors ízlés szerint
Fekete szezámmag a tetejére
ELKÉSZÍTÉS:
A rizst másfélszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, hozzáadjuk az 1 evőkanál rizsecetet, és alaposan összeforgatjuk. Hagyjuk kihűlni.
Egy kisebb szilikon tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk a rizst, a kanál hátával egy enyhe mélyedést alakítunk ki a közepén.
200 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A lazacot vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálban összeforgatjuk a kombuchával, kevés sóval és borssal. Hagyjuk 5-10 percet állni, hogy átvegye az ízeket.
Az uborkát felszeleteljük, a répát vékony csíkokra vágjuk, az avokádót is szeletekre vágjuk. A megsült rizsalapra először jöhet az uborka, aztán a lazac, az avokádó, és végül a répa.
A dijoni mustárt, a Vegafölt, sót és borsot kikeverjük, és ezzel meglocsoljuk a “pizzát”. A tetejére szórjunk fekete szezámmagot, és már tálalhatjuk is.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi






