Az igazi őszi íz! 🥹🤤🍂 Persze azért jó pár egészséges alapanyagot csempésztem ebbe a finom nasiba. Az igazi őszi ízt a szegfűszeg adja meg, amit a már jól ismert emésztést segítő csodás Kombuchával adtam meg ennek a desszertnek. Érdemes kipróbálnod, mert a gyümölcs réteg ízétől már önmagában is elállt a szavam! 🫣🤫
164 kcal – 23 g ch – 2 g fehérje – 8 g zsír / db
HOZZÁVALÓK (6 darabhoz)
Szegfűszeges roppanós csoki tök
- 150 g cukormentes étcsokoládé
Gyümölcs réteg:
- 100 g szilva
- 100 g körte
- 2 evk. Kombucha koncentrátum szegfűszeggel
- 1-1 kk. fahéj és eritrit
Puding réteg:
- 1 csomag gluténmentes csokis pudingpor
- 300 ml cukormentes növényi tej
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 ek.rum aroma
ELKÉSZÍTÉS:
Egy szilikon tök (vagy egyéb) formára lesz szükségünk.
Az étcsokit megolvasztjuk, majd a 3/4-vel egyenletesen kikenjük vele a formánkat. Fagyasztóban hagyjuk megdermedni, amíg a növényi tejjel sűrű állagúra főzzük a csoki pudingot. Amíg a puding hűl, elkészítjük a gyümölcs réteget. Kockákra vágjuk a szilvát és a körtét, majd az ízesítőkkel és a szegfűszeges kombuchával összedolgozzuk.
A fagyasztóból kiszedjük a roppanós csoki alapot, ebbe először a pudingot, majd a gyümölcs réteget oszlatjuk el. Végül lezárjuk olvasztott étcsokoládéval.
Így mehet vissza dermedésig a fagyasztóba, majd fogyaszthatjuk is.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

