A sütőtök gazdag C és B vitaminokban, magas folsav tartalma, serkenti a máj működését. A gránátalmában rengeteg antioxidáns található, magas C vitamin tartalma és támogatja a szív és érrendszert. A zab szuper rost forrás, és egy tökéletes összetett szénhidrátforrás. Így ezzel a finomsággal, amiben ezek mind megtalálhatóak, csak jól járhatsz!
🌱Vegán-,glutén-,cukormentes
HOZZÁVALÓK (6 darabhoz)
Tökös derelye
- 100 g gluténmentes zabpehelyliszt (zabpelyhet is ledarálhatod)
- 60 g vegán Trapi krém
- 1 ek. Gránátalma koncentrátum
Töltelék:
- 100 g sült sütőtök
- 1 kk.pumpkin spice fűszerkeverék
- 2 kk. Vegaföl
Lekenéshez:
ELKÉSZÍTÉS:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és félköröket szaggatunk a kapott tésztából. A töltelékhez a tököt egy villa segítségével pépesre dolgozzuk, majd mehetnek hozzá az ízesítők, és alaposan elkeverjük.
A félkör tészta alapokra helyezünk 1-1 kisebb töltelék adagot. Lefedjük egy újabb félkörrel, majd szépen összetapasztjuk, és villával “derelyét” formázunk belőlük.
180 fokon 10 perc alatt sütőben, vagy AirFryerben készre sütjük.
Recept – Jerkovics Bogi

Tudtad? A Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>