Próbálj ki valami igazán különlegeset, ami nemcsak finom, de tápláló is! Nálatok is van a családban olyan, aki hadilábon áll a zöldségekkel? Ez a színes, kreatív ötlet garantáltan leveszi őket a lábukról!
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)
Tormás-Spenótos-Édesburgonyás uborka sushi
- 1/2 közepes uborka
- 200 g főtt édesburgonya
- 1 ek. Viva Natura Spenót por
- 30 g torma
Sushi ELKÉSZÍTÉS:
A megfőtt édesburgonyát sóval pépesre dolgozzuk. Majd elfelezzük, és az egyik feléhez hozzá dolgozzuk a spenót port.
Majd ezután egy hámozó segítségével szeleteket vágunk az uborkából. Kb .: 10-12 szelet. A megmaradt uborkából téglalapot formázunk egy kés segítségével.
Egy frissen tartó fóliára rétegezzük az uborka szeleteket úgy, hogy fedjék egymást, majd megkenjük az édesburgonya krémmel. Az egyik felére rétegezzük a spenótos krémet, majd erre jöhet az uborka.
A fólia segítségével felcsavarjuk. Hűtőben pihentetjük. Majd szeletekre vágjuk. Lenmaggal megszórva tálaljuk.
Tudtad? A Viva Natura Spenót por kíméletes szárítással készül, így megőrzi a friss növény eredeti színét, illatát, ízét és tápanyagtartalmát.
Vízzel elkeverve szinte olyan, mintha frissen facsart spenótlevet innál – színe, zamata, illata is élő marad. A benne lévő hatóanyagok biológiailag aktívak, természetes formájukban támogatják az egészségünket.
A spenót vagy más néven paraj értékes zöldségnövényünk. Energiatartalma alacsony, de ásványi anyag tartalma jelentős: vas (2,9 mg/100 g), foszfor (160 mg/100 g), kálium (526/100 g) gazdag. Tartalmaz vitaminokat is: jelentősebb mennyiségben folsavat (194 µg/100 g), karotint (4,2 mg/100 g), E-vitamint (2,5 mg/100 g).*Használd bátran italokhoz, ételekhez – csak a képzeleted szab határt!
*EFSA által jóváhagyott állítás
Recept – Jerkovics Bogi

