A gránátalmát javaslom beépíteni a mindennapjaitokba, ugyanis valami csodálatos milyen elképesztő a vitamin tartalma és saját tapasztalatom alapján nagyon sokat segít a megfelelő emésztési folyamatokban, csökkentve a gyulladásos problémák kialakulását.
44 kcal-3 g ch/db
HOZZÁVALÓK (7 darabhoz)
Túrós rétes
- 180 g natúr tofu
- 2 ek.kókuszkrém
- 1/2 citrom leve
- édesítőszer, vanília aroma
- 7 db kisebb rizspapír
- pár szem gránátalma
Öntet:
- 30 g vegán vaníliás fehérje +annyi víz amennyit felvesz
- 2 ek. Gránátalma koncentrátum
ELKÉSZÍTÉS
A tofut, az édesítőszerrel, citromlével, vanília aromával leturmixoljuk. A rizs papírt langyos vízbe mártjuk. Az alján elhelyezünk pár szem gránátalmát, majd ezen oszlatjuk el téglalap formában a krémet. Mind a négy oldalról szorosan felhajtjuk, majd megfújjuk olíva olaj spray-vel. 180 fokon 12-13 perc alatt megsütjük. Ahogy kész por eritrittel megszórjuk. Kikeverjük az öntet hozzávalóit: először a vegán fehérjét annyi vízzel, hogy krémes legyen, majd ehhez adjuk a gránátalma koncentrátumot.
Jó étvágyat!
Tudtad? Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>
Recept – Jerkovics Bogi

