Frissítő saláta a nyár ízeivel!
Ez az üde köles saláta nemcsak könnyed és tápláló, hanem tele van élettel! A friss zöldfűszerekkel és citrusos Kombucha-páccal készült csirkemell igazi különlegesség, miközben a bélflórádat is kényezteti.
Glutén-, tej- és tojásmentes, így szinte bárki élvezheti – legyen szó ebédről, piknikről vagy egy gyors, de egészséges vacsoráról.
A Viva Natura Papayás Kombucha koncentrátum most nem csak a poharadba kerülhet – próbáld ki pácként is!
HOZZÁVALÓK
Köles saláta
Grill páchoz:
- 1 csokor menta
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék snidling
- 1 db citrom leve
- 1 nagy ek.dijoni mustár
- 1 tk.bors; kurkuma; fokhagyma granulátum
- 1 ek.só
- 2 ml folyékony edesítőszer
- 2 ek. Viva Natura Papayás Kombucha koncentrátum
Salátához:
- 300 g római saláta
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb szál újhagyma
- 400 g csirke/pulykamell
- 1 doboz (285 g) édes kukorica
- 1 db grapefruit
- 100 g köles
ELKÉSZÍTÉS:
A páchoz felvágjuk a friss fűszernövényeket, majd hozzájuk adjuk a többi alapanyagot, és szépen eldolgozzuk. A húst kockára vágjuk, majd a pácba forgatjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben kisütjük. Eközben a kölest alaposan átmossuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel és sóval puhára főzzük.
A salátát és az újhagymát felvágjuk, a grapefruitot meghámozzuk, és felkockázzuk. A kukoricáról leöntjük a felesleges folyadékot.
Ahogy a köles megfőtt, hagyjuk kihűlni. Hasonlóképpen teszünk a hússal is.Majd a salátához adjuk a hagymát, a gyümölcsöt, a kukoricát, a kölest, és a sült csirkemellet. Alaposan összeforgatjuk. Amennyiben szükséges pluszban sózzuk,borsozzuk.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

