A meggyes Kombucha nemcsak különleges ízt ad, hanem természetes probiotikumforrás is 💫 Támogatja az emésztést, tele van antioxidánsokkal, és friss, üde karaktert ad a desszertnek. 🍒Mindennaposan lehet fogyasztani Kombucha ital, vagy fröccs gyanánt, de ételekbe is szuper. Én sem hagytam ki egy pohárral a desszert készítése közben.
Vegán, glutén-, hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK (16 szelethez)
Ünnepi habos Meggyes keksszelet
Az alaphoz:
- 200 g gluténmentes reform keksz
- 40-50 ml Viva Natura Kombucha koncentrátum MEGGYEL
Köztes krém:
- 150 g házi cukormentes meggy lekvár (boltban is kapható)
Habos krém:
- 200 ml Joya cukormentes mandula habalap
- 150 g házi meggy lekvár
- 5 ml vaníliaaroma
- 8 ml folyékony édesítőszer vagy por eritrit
Tetejére:
- zsírszegény kakaópor a tetejére
- cukormentes étcsoki darabok díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS:
A kekszet ledaráljuk, majd hozzáöntjük a meggyes kombuchát, és jól elkeverjük, hogy egy kicsit átpuhuljon. Egy választott formába nyomkodjuk. (Nálam 20×20-as.) Megkenjük az alapot a lekvárral. A krémhez a cukormentes mandula habalapot felverjük, majd hozzáadjuk a meggylekvárt a vaníliaaromát, az édesítőt és az egészet krémesre keverjük. Mehet a lekvárral megkent keksz alap tetejére, majd megszórjuk kakaóporral, és díszítjük cukormentes étcsoki darabokkal. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi



