Különleges, krémes élmény – tojáslikőr újragondolva!
Ha idén valami igazán egészséges, mégis ünnepi finomságra vágysz, próbáld ki vegán, alkoholmentes „tojáslikőr” receptünket! Tápláló, fűszeres és mennyeien selymes – ráadásul a kombucha jótékony hatásaival turbózva. Nézd meg a videót, és készítsd el velünk lépésről lépésre!
Vegán,glutén-,hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK
Tojáslikör
- 100 ml választott ízű Kombucha koncentrátum (lehet ízesítetlen is)
- 100 g natúr kesudió + 100 g natúr mogyoró
- 500 ml cukormentes kókusztej
- 1/4 kis darab kurkuma (friss vagy 1 kk.őrölt)
- 1 ek.: vanília őrlemény , őrölt fahéj
- 1 kk.:szerecsendió
- 10 g agar-agar
- 50 g eritrit
Tojáslikör ELKÉSZÍTÉS:
A mogyorót és a kesudiót 4 órára beáztatjuk. Majd leöntjük róla a vizet. A növényi tejjel, valamint az ízesítőkkel összeturmixoljuk.
Az agar-agar kisebb mennyiségű vízben elkeverjük, majd felforraljuk 1-2 percig, hogy elérjük a zselésítő hatást.
Hagyjuk picit kihűlni és a Kombuchával együtt az elkészült “likőrhöz” adjuk. Hűtőben hagyjuk az ízeket összeérni, és fogyaszthatjuk is!
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

