Könnyed egészség a tányérodon! Ez a krémes, tej-, tojás- és gluténmentes vöröslencse főzelék a papayás kombuchával nemcsak finom, de tápláló is. Próbáld ki, és lepd meg magad egy izgalmas ízkombinációval!
Tej, tojás, gluténmentes
HOZZÁVALÓK (5 adaghoz)
Vöröslencse főzelék
- 250 g vöröslencse
- 1 szál újhagyma
- 4 db répa
- só,bors
- 3 db babérlevél
- 1 ek. Kombucha koncentrátum papayával
- 1/2 doboz Vegaföl
ELKÉSZÍTÉS:
A vöröslencsét egy éjszakán át hagyjuk vízben beáztatva úgy, hogy a víz teljesen ellepje.
A répát kockára vágjuk, a hagymát felszeleteljük, majd lepirítjuk. A friss vízzel átmosott lencsét hozzáadjuk a pirított zöldségekhez. Felöntjük friss vízzel úgy, hogy ellepje a lencsét és a zöldségeket, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a fűszereket, és hagyjuk fedő alatt puhulni.
Folyamatosan ahogy elfőtte a levét újabb adag vizet adunk hozzá. Amikor megpuhultak a zöldségek és a lencse is, hőkiegyenlítéssel hozzá adjuk a Vegafölt : a lencse sűrű levével elkeverjük az 1/2 doboz Vegafölt, plusz só és bors hozzáadásával. Majd a főzelékhez öntjük.
Hagyjuk így sűrűsödni, majd végül Kombuchával adjuk meg a különlegesen finom fanyarkás ízt a főzeléknek.
Ezzel nem csak az ízhatást fokozzuk, de a bélflóra egyensúlyunkért is teszünk.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

