Magyar Cékla por 150 g
A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik.
EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.
Összetétel: cékla por
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia | 207/49 | kj/kcal |
Zsír | 0 | g |
-melyből telített zsírsavak | 0 | g |
Szénhidrát | 10 | g |
-amelyből cukrok | 8 | g |
Fehérje | 2 | g |
Só | 0,8 | g |
Felhasználási javaslat:
A szárítmány keverési aránya : 1:8-9 vízben , ivólevekben, levesekben elkeverve.
Javasolt mennyiség: napi 1-2 alkalommal két csapott evőkanál por feloldva az említett módon.
A folyadék hőmérséklete ne legyen magasabb a testhőmérsékletnél.
A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.
A Viva Natura cékla por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte eredeti színét, illatát illetve ízvilágát.
Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor tökéletesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinyerünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egészségünk szolgálatába állnak.
Tiszta természet: 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószerektől.
Búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zeller gyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót feldolgozó üzemben készült.