Mi az? Biztos nem erre gondolnál! A Kombucha! Ha ezt búzafűvel párosítjuk az egy igazán nyerő páros!
Emberszennyezés
Az évtizedek óta tartó emberszennyezés nagyobb veszedelem az emberiség számára, mint az özönvíz. Az emberszennyezés belülről rombolja szét az emberiséget. A lúgosítás egy üzenet, amelyet vagy meghallunk vagy nem. Sokan azt mondják, hogy „persze, megint egy úri huncutság”. Erre azt kell mondjam, hogy méregteleníteni, lúgosítani szükséges, mert nélküle az enzimek nem működnek jól, nincs egészséges emésztés, nincs egészség sem.
Az emberszennyezés fogalma: minden emészthetetlen táplálék (mesterséges anyagok, szintetikus vitaminok) biológiai kapcsolat nélkül bevitt anyagok, idegenek testünk számára. Azon kívül, hogy értéktelenek, tehát nem képesek sejtjeinkbe beépülni, felgyülemlenek a sejtek közötti térben és az idő előrehaladtával akadályozzák a létfontosságú anyagcsere folyamatokat.
A betegségek forrása
A mérgek és a savasító anyagok sejtszinten fojtanak meg bennünket.
Az adalékok, aromák, emulgeálók, puffasztók, ízfokozók, színfokozók, szintetikus vitaminok, mesterséges táplálkozás-kiegészítők, szervetlen ásványok temetőjévé vált testünk. Ez eredményezi energiahiányos, erőtlen, cselekvésképtelen, fáradékony egészségi állapotunkat. Ez minden betegség forrása.
A sejt-közötti térben felgyülemlett testidegen anyagok megváltoztatják az alapvetően lúgos bázisú közeget, ezért a sejthártyán kívül megnövekszik az ozmotikus nyomás, a sejten belül pedig csökken, ezáltal sejtszinten vízhiány lép fel. Ez a sejtegyensúlyi zavar számos betegség kialakulásának alapja.
„Nincs olyan rákkeltő organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztő, féreg vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen működő szervezetben”. – Dr. James P. Cima
A betegség nem azért lett, mert valami mikroorganizmus bekerült a szervezetbe. Az mindig is ott volt, csak valami átalakította egy betegséget okozó formává. Az eredeti kiváltó ok tehát nem a vírus, hanem például egy sokk, vagy toxinok, vagy sugárzás, vagy negatív gondolkodásmód stb. –, azaz mindig a legyengült test kémiai traumája, amely savas kémhatású oxigénhiányos szöveteket eredményez, ami a mikrobák elszaporodásának kedvez. – R. R. Rife
Az nagyon jó hír, hogy végre az orvosok, természetgyógyászok, táplálkozás-terapeuták felfedezték, hogy testünk elsavasodása korai öregedéshez és számos betegség kialakulásához vezet. Az már kevésbé jó hír, hogy sok esetben mindenféle kémia szerekkel és módszerekkel próbálnak lúgosítani.
Miért lúgosító zöld növényekkel lúgosítunk, amikor léteznek kémiai lúgosító szerek?
Az intelligens lúgosítás alatt azt a módszert értjük, amikor a szervezetbe juttatott speciális, a természetben megtalálható zöld növények keverékével képesek vagyunk lúgosító raktárainkat feltölteni. Ezekhez a tartalékokhoz tud nyúlni a test, amikor savasító ételeket, gyógyszereket, stresszingert vagy bármilyen más savas hatást előidéző irritációt érzékel. A passzív kémiai lúgosítók sok esetben károsíthatják a gyomorsav „védőárkát”, ugyanakkor gyors tranzitidővel távoznak a szervezetből. Tehát addig fejtik ki hatásukat, amíg az emésztőrendszerben találhatóak. Az előbb említett pufferhatást nem képesek erősíteni.
A zöldek főbb érvei
A zöldek nemcsak lúgosítanak, hanem testünk természetes ásványi anyag, vitamin, nyomelem és enzim készleteit is pótolják.
Ezért, aki a zöldek komplex tárházát rendszeresen fogyasztja, biztos lehet benne, hogy a sav-bázis egyensúly helyreállításáért jelentősen tesz, ugyanakkor természetes táplálkozás-kiegészítőkkel látja el magát.
Kombucha koncentrátum Búzafű lével a legjobb páros
Nincs trükk, csak okos párosítás. A Kombucha teához a búzafű friss levét adjuk hozzá, így a bennük lévő hatóanyagok felsokszorozzák egymás hatását. A lúgosító zöldek növényi alkotóeleme a vitaminok természetes tárháza, a bennük lévő szerves savak, tökéletes transzporterek az ásványi anyagok beépítéséhez. Ezáltal válik a zöld keverék egy szerves kötésű, mindent adó szuperétekké.
„Nem ígérem, hogy a búzafű halhatatlanságot ad, ám egyre elevenebbnek érzed majd magad tőle, mert a vér tisztításával és az elhasználódó sejtek fiatalításával csökkenti az öregedés folyamatát.” – Ann Wigmore
A búza füvet, a benne lévő széles spektrumú, az egészségre jótékony hatással bíró hatóanyagai miatt az élet forrásának is nevezik. A búzafű lé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafű lé az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, K-, és B-vitaminokban. Segít az emésztésben – visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, és a belső szervek működésében.
Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből. Véleménye szerint ez egy “tökéletes étel”. 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével.
A kutatók és a népgyógyászat tapasztalatai, megfigyelései alapján logikus volt, hogy a Kombucha koncentrátumot összeházasítjuk a búzafű levével. Ez a történet lassan 25 évvel ezelőtt kezdődött, de azóta az egyik legnépszerűbb a koncentrátumaink közül.
„A természet receptúrájához sem hozzáadni, sem abból elvenni nem szabad, mert ez a teremtés partitúrájának megsértését eredményezi”.
Bell Barbara természetgyógyász és a Viva Natura Csapata