Barion Pixel
0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az üzletbe
      Szállítás kiszámítása

      Edd egészségesre magad!

      bogi blogcikk

      De hogyan? Látogasson el a Viva NATURa Konyhájába és azonnal megkapja a választ.

      A folyamatos termékfejlesztés mellett újabb és újabb lehetőségekkel, ötletekkel szeretnénk segíteni azoknak, akik változtatni szeretnének az életmódjukon, de nemigazán tudják hogyan. Gondoltunk egy merészet, arra kértük a velünk együttműködő táplálkozási tanácsadókat, séfeket, hogy vigyék be konyhájukba termékeinket, és mutassák meg, hogyan lehet belőlük finomakat sütni-főzni, megőrizve az ismerős ízeket, ételeket. Így született a Viva NATURa Konyha. 

      Jerkovics Bogi csodálatos kreativitással használja termékeinket a konyhájában és bebizonyítja, hogy az egészséges is lehet finom.

      Mesélnél nekünk egy picit magadról?

      Debreczeni-Jerkovics Boglárka vagyok mentes gasztrospecialista, séf, oktató és táplálkozás tanácsadó. Egy vidéken nevelkedett lány, akinek nagyon fontosak az értékek, a család és hisz az őszinte kapcsolatokban. A munkám során is ezt igyekszem mindenkinek megmutatni és átadni. Szeretek emberekkel foglalkozni, szeretem segíteni őket azon az úton, amin én is sokáig elveszve kóboroltam.

      Hogyan lesz valakiből séf, Életmód-, és vegán táplálkozási tanácsadó, mentes gasztrospecialista, közszereplő? Milyen út vezetett idáig? 

      Elég hosszú út vezetett oda, ahol most tartok és még mindig úgy érzem van hova fejlődni. De nap mint nap ez adja a motivációt. 

      Fiatal fejjel egy instant divatdiétával igencsak megbetegítettem magamat és hosszú évek kellettek mire helyre jöttem egészségügyileg. Ezen időszak alatt én magam is rengeteg tapasztalatot szereztem. Idővel eldöntöttem, hogy azokat szeretném segíteni, akik diétáznának, vagy esetleg ételérzékenységben szenvednek, el vannak veszve a számtalan lehetőség között, nem tudják hogyan lehetne finomakat enni bűntudat és sanyargatás mentesen. 

      Nagyon sokat köszönhetek a Konyhafőnök című műsornak, ahol egy országnak tudtam megmutatni a főző tudományom egy részét. Ugyanakkor még gyerek cipőben járt a tudásom, de ez elindított a hivatásom útján. A gasztronómia mindig is a szívem csücske volt, na persze a mentes gasztronómia leginkább. Ezután a Tv Paprika gasztroarcaként, majd műsorvezetőjeként tűntem fel. Ami újabb lendületet adott, hiszen olyan emberekkel tudtam együtt főzni, tapasztalatot cserélni, akik már hosszú ideje tapossák ezt az utat. 

      Elvégeztem nélkülözhetetlen képzéseket, amivel keretet adtam a saját tapasztalatokon alapuló tudásomnak. Majd elindítottam a diétázók, egészséges életmódot folytatni vágyók, ételérzékenyek számára szóló tanfolyamaimat.

      Szerettem volna valami különlegeset, valami maradandót alkotni. Így eldöntöttem, hogy komplex módon fogom segíteni az embereket: social médiában való jelenlétemmel, valamint táplálkozási tanácsadóként és oktatóként. 

      Mi az, amit legjobban szeretsz a munkádban? Milyen kihívásokkal szembesülsz a munkád során?

      A munkám legjobb része, hogy mennyi különböző és egyenként csodálatos embert ismerhetek meg, valamint segíthetek az útján. Örömmel és boldogsággal tölt el forgatásokra járni, vagy magamnak leforgatni egy-egy recept videót, hasznos tudnivalókat tartalmazó anyagot, amit megosztok másokkal. Szeretem a visszajelzéseket, ha valaki eljött hozzám egy tanfolyamra, tanácsadásra, vagy esetleg csak elkészítette az egyik receptemet. Engem ezek töltenek. Mert tényleg igyekszem azt adni, aminek én is örülnék. Olyan ember vagyok, akihez bármikor fordulhatnak az emberek segítségért és ha tudok akkor mindig segítő kezet nyújtok!

      Persze szembesülök olyan tévhitekkel és általános közhiedelmekkel a táplálkozást illetőleg, amiket általánosan helyre kell tenni. De szerencsére, aki hozzám fordul abban már elindult a gondolat a változtatás felé, így mindenki nagyon befogadó az új dolgokra. 

      Beszélnél az egészséges táplálkozásról, mik pontosan azok az alappillérek, amelyekre a helyes táplálkozás építendő? Miből együnk többet, mire fektessük a hangsúlyt? 

      A helyes táplálkozás egy nagyon komplex dolog. És rengeteg mindent kell szem előtt tartanunk. Nincs két egyforma ember. Általános törvényszerűségek vannak, amikre érdemes figyelnünk, de ehhez minden esetben hozzá kell adnunk az egyéni életvitelt, táplálkozási szokásokat stb. 

      Ami általánosan elmondható az egészséges táplálkozás elsődleges alappillére: az egészséges lélek. Ugyanis vallom, hogy ahogy belül, úgy kívül. A lelkünket ugyan úgy párhuzamosan kell táplálnunk, mint testünket.  Persze ezen túlmutatóan: Fontos a megfelelő makro (fehérjék-szénhidrátok-zsírok), valamin mikrotápanyagok (vitaminok-ásványi anyagok-nyomelemek) kiegyensúlyozása az étrendben. A finomított gyors felszívódású szénhidrátok mellőzése, helyettük összetett keményítő alapú szénhidrátok fogyasztása. Cukrok helyett természetes édesítőszerek előtérbe helyezése. Megfelelő rost bevitel és a többszörösen feldolgozott élelmiszerek kerülése. Sok esetben érdemes a kombinált étkezés, hogy erre mind megoldást találjunk. Amennyiben ez nem megoldható akkor fontos szervezetünk külső megtámogatása olyan típusú táplálék kiegészítőkkel, amik jól beépíthetőek étrendünkbe, életvitelünkbe és hozzá segítenek az egészséges szervezet kialakításához és fenntartásához.

      Csak, hogy egy példát is említsek: számomra ezt nyújtják a Viva Natura termékek, amik tényleg képviselik a tiszta egészséget!

      Végül egy személyes kérdés: Az életmód váltásodnak köszönhetően hogyan változott az életed?

      Mindig is tudatosan étkeztem. Egészen 13-14 éves koromtól kerültem a fehér lisztes, cukros dolgokat. Persze akkor még nem 100%-ban, de azért oda figyeltem mindenre. Szóval nekem lételemem az egészséges táplálkozás. Szerintem az ember sokkal energikusabb, fittebb, boldogabb, ha helyesen táplálkozik. Hiszen az élelmiszer a fűtő anyagunk, ha jó minőségű fűtőanyaggal látjuk el szervezetünket akkor az megfelelően fog működni. 

      Köszönöm Boginak, hogy kedvességével, szakértelmével és kreativitásával hozzájárul vásárlóink teljes körű minőségi kiszolgálásához. 

      Látogasson el oldalunkra, és egye egészségesre magát!

      Rápolti Ágnes

      https://vivanatura.hu/viva-konyha/

      Ez a cikk a 2023. június havi Természetgyógyász Magazinban jelent meg.

      Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk július 22-én, technikai okok miatt ZÁRVA tart!​
      Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk július 22-én, technikai okok miatt ZÁRVA tart!​
      A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
      INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
      A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
      INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
      Scroll to Top