Gyors sütit szeretnél? Akkor itt egy nagyon finom csokis – csipkebogyós kuglóf. Kitűnő választás útra valónak, vagy reggelire, de még vendégváró finomságnak is.
Glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes, vegán
HOZZÁVALÓK
Csipkebogyós – csokis kuglóf
- 20 dkg barna rizsliszt
- 7,5 dkg köles liszt
- 10 dkg tápióka keményítő
- 2 dkg Viva Natura Csipkebogyó hús por
- 2 dkg Viva Natura Full Sun Bioaktív növényi szárítmány
- 4 dkg útifűmaghéj
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg mentes csokoládé – tördelve
- 5 dl víz
- 2 ek citromlé
- olaj a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a csokidarabokat, összekeverjük, végül a nedves alapanyagokat hozzáadjuk és jól kikeverjük.
Egy kuglóf formát vékonyan kiolajozunk, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Tudtad? Szervezetünk sokkal inkább függ az egészséges, minket támogató szinergista baktériumoktól, mint azt valaha is gondoltuk volna. Ezek a széles spektrumú baktériumtörzsek széles spektrumú táplálékot igényelnek. Ezek a törzsek nem most, hanem több tízezer évvel ezelőtt alakultak ki, és éppen ezért sokkal gazdagabb és szélesebb táplálékot kaptak, mint a mostani időkben. Ezt próbáltuk pótolni ezzel a 36 összetevőből álló Full Sun Bioaktív növényi szárítmány készítménnyel.
A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is. A csipkebogyót vagy csipkebogyó hús port nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik.