Ez az ízekben gazdag saláta a krémes édesburgonya, a borsos rukkola és a friss gránátalma találkozása, mindez füstölt makrélával megkoronázva – tökéletes választás egy tápláló, mégis könnyű étkezéshez!
Glutén-, tej-, tojásmentes
434 kcal- 36,3 g ch – 23,3 g fehérje – 21,5 g zsír / adag
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
Édesburgonyás rukkola saláta, gránátalma öntettel, füstölt makrélával
Alaphoz:
- 40 g friss rukkola
- 25 g retek
- só, bors, gyömbér
- 150 g édesburgonya
- 1 ek. Viva Natura Gránátalma koncentrátum
- 100 g füstölt makréla filé
Tetejére szórásnak:
- 2-3 g fekete szezámmag
- 2-3 szem morzsolt dió
ELKÉSZÍTÉS:
Az édesburgonyát hájastól megfőzzük. Miután megpuhult kisebb kockákat vágunk belőle. A rukkolát egy tálban elhelyezzük. Hozzáadjuk a retket, valamint az édesburgonyát. Fűszerezzük, megöntjük a gránátalma öntettel, majd a makréla filével együtt tálaljuk.
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad? A Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>