Fermentált meggyes fagylalt – vegán, gluténmentes, cukormentes nyári desszert
Próbáld ki ezt a krémes, frissítő vegán fagylaltot, amely gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül készül, és tele van jótékony hatású összetevőkkel. A meggy természetes íze és a kombucha probiotikus ereje egyesül a lágy mandulahabbal, roppanós cukormentes étcsokoládéval és pirított mogyoróval. Egészségtudatos, mégis mennyei desszert, ami tökéletes választás a nyári napokra.
HOZZÁVALÓK (~8 gombóchoz)
Fermentált meggyes fagyi
- 250 g cseresznye/meggy
- 100 ml Kombucha koncentrátum meggyel
- 200 ml Joya mandula hab
- 1 ek.vanília aroma
- 1 ek.rumaroma
- 1 kk.vanília őrlemény
- 6 ml folyékony édesítőszer
Tetejére:
- 60 g olvasztott cukormentes étcsokoládé
- 20 g török mogyoró
- pár szem cseresznye vagy meggy
ELKÉSZÍTÉS:
A meggyet vagy cseresznyét kimagozzuk, hozzáöntjük a kombuchat, majd az egészet leturmixoljuk, míg sima, sűrű pürét nem kapunk.
A mandulahabot habosra felverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, rumaromát, egy kevés édesítőszert és vaníliaőrleményt, majd tovább verjük, míg a hab könnyű és ízes lesz.A meggyes-kombuchás pürét a kész mandulahabba dolgozzuk.
Az így kapott krémet egy választott edénybe (pl. üveg tálba) oszlatjuk el egyenletesen.A tetejére olvasztott, cukormentes étcsokoládét csurgatunk. Ezután pár szem meggyet és egy kevés török mogyorót oszlatunk el rajta. Fagyasztóba dermesztjük, majd ahogy megfagyott fogyasztjuk is.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

