Különleges ízek találkozása az ünnepi asztalon!
Képzeld el a selymes gesztenyelevest, amelyet a gránátalma koncentrátum friss, gyümölcsös zamata tesz igazán ellenállhatatlanná. Ez a páros nemcsak különleges, hanem egészséges is, hiszen tele van természetes összetevőkkel. Tökéletes választás, ha valami újdonsággal lepnéd meg a családot vagy a vendégeket! ✨ Próbáld ki, és varázsold ünnepivé az étkezéseket!
Vegán-,glutén-,hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK (4 adaghoz)
Gránátalmás gesztenye leves
- 400 g natúr, cukrozatlan gesztenye massza
- 50 g 300% Gránátalma koncentrátum
- 400 ml konzerv dobozos kókuszkrém
- 500 ml víz (helyette cukormentes kókusztejet is lehet használni)
- 6 ml Süssina
Fűszerek:
- ½ ek.:őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, eritrit, őrölt gyömbér
- 1 kk.: őrölt szegfűszeg
- csipet: só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
A gesztenyemasszát hagyjuk kiolvadni. Majd egy turmixba helyezzük. Hozzá öntjük a gránátalma koncentrátumot, a kókuszkrémet, és vizet. Valamint hozzáadjuk a fűszereket is. Az egészet leturmixoljuk, majd egy edénybe öntve a kapott krémet felmelegítjük. Gránátalma szemekkel, és pirított dióval tálaljuk.
Tudtad? A Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>
Recept – Jerkovics Bogi

