Egészen különleges íz kombináció ez így együtt! És nagyon egészséges. Úgyhogy mindenképp javaslom, hogy a Húsvéti Ünnepekre készítsétek el.
Vegán-,glutén-,cukormentes 150 kcal/ szelet!
HOZZÁVALÓK (1 kuglóf formához)
Répa kuglóf
- 100 g darált mag (ízlés szerint választott:dió,mogyoró keveréke pl.)
- 100 g répa
- 8 g vanília aroma
- 7 g sütőpor
- 6 g folyékony édesítőszer
- 100 g cukormentes kókusztej
- 30 g VivaNatura Gránátalma koncentrátum
- 1 ek. fahéj
- 50 g zabpehely
Tetejére:
- 100 g FinoVegajo Vegaföl
- 10 g Vivanatura Gránátalma koncentrátum
- 10 g allnutrition natúr mogyorókrém
- 2-3 g vanília aroma
- édesítőszer ízlés szerint
- mag szórás
ELKÉSZÍTÉS
A répát lereszeljük. Majd hozzáadunk minden alapanyagot. Ezeket jól elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon alsó-felső sütéssel 25-35 perc alatt készre sütjük. Kikeverjük a tetejére szánt krémet. Majd miután megsült a sütemény, megkenjük a krémmel, megszórjuk magokkal, valamint reszelt répával.
Jó étvágyat!
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad?
Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>