Miért ez az alapanyag kombináció?
A cékla gazdag antioxidánsokban, amelyek támogatják a szív- és érrendszeri egészséget, míg a sütőtök tele van vitaminokkal, mint A-vitamin, ez segíti a látást és a bőr egészségét. A chia mag pedig kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek jótékony hatással vannak az agyra és a szívre. Ráadásul rosttartalmuk segít a megfelelő emésztésben és a telítettség érzésének fenntartásában.
Így ez a sütemény nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Próbáld ki, és élvezd a természet adta ízeket és jótékony hatásokat!
Vegán, gluténmentes, hozzáadott cukormentes
82 kcal- 6,7 g ch – 3,6 g fehérje – 4,5 g zsír / szelet
HOZZÁVALÓK (5 szelethez)
Sütőtökös-céklás torta szelet
- 250 g sült sütőtök
- 40 g Cékla por
- 30 g Chia mag
- 200 ml cukormentes kókusztej
Ízesítők: édesítőszer, vanília aroma, gyömbér
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőtököt megsütjük, majd kivájjuk a belsejét és a cékla porral, növényi tejjel, chia maggal, valamint ízesítőkkel leturmixoljuk. Az így kapott masszát egy formában elosztjuk. A tetejét megszórjuk mandulával és mogyoró pehellyel. Így 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült hagyjuk teljesen kihűlni. Majd fagyasztóban dermesztjük 1 órát. Ezután szeletelhető. Nagyon finom krémes állagú sütemény lesz így belőle
Tudtad?-A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik. EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.
Recept – Jerkovics Bogi

