Ez a zabkása nem csak színeiben ilyen változatos, hanem összetevőiben is!

HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
Szuperfood kása
Alap:
- 30 g gluténmentes zabpehely
- 60-70 g víz
Krém:
- 1/2 ek. Hibiszkuszvirág por
- 1/2 ek. Univerzális növényi komplex
- 20 g növényi fehérje+60 g növényi tejjel kikeverve
- Tetejére ízlés szerint: gyümölcsök, étcsokoládé, tökmag
ELKÉSZÍTÉS
A zabkása alapját összekeverjük, vagy mikróban elkészítjük 2 perc alatt, vagy megfőzzük.
Kikeverjük a növényi fehérjét, amihez hozzá adjuk a hibiszkuszvirág port és az univerzális keveréket. Ezt eloszlatjuk a zabkása tetején és ízlés szerint díszítjük.
Recept – Jerkovics Bogi
Tudtad? A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt).
A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.