A legfinomabb csokis sütemény. Így készül a brownie!




HOZZÁVALÓK
Hibiszkuszvirágos brownie
- 20 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg köles liszt
- 10 dkg tápióka keményítő
- 1 dkg Hibiszkuszvirág por
- 1 dkg Univerzális növényi komplex
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 4 dkg édesítő (1:4)
- 5 dkg holland kakaópor
- 12,5 dkg olvasztott gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé
- 4 dl növényi tej
- 1 evőkanál citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és alaposan összekeverjük.
Ezután keverjük a masszához a növényi tejet és a citromlevet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokos sütőben, kb. 25 -30 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Tudtad?
A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.
A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt).