Kérdése van? Hívjon most: 06-27-358-465

0 termék
: 0 Ft
A kosarad üres!
Termék frissítés
Kuponkód
hozzáad
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
Kombucha gombatenyészet házi felhasználásraKombucha gombatenyészet házi felhasználásraKombucha gombatenyészet házi felhasználásra

Kombucha gombatenyészet házi felhasználásra

Értékelés: Még nincs értékelés
Elérhető:raktáron van
Cikkszám:100425
Fogyasztói ár kedvezménnyel
2 940 Ft
Kombucha gombakultúra

Leírás

A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.

Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).

Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).

A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).

A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).

Forrás:

  1. Hypoglycemic and antilipidemic properties of kombucha tea in alloxan-induced diabetic rats. - Aloulou A, Hamden K, Elloumi D, Ali MB, Hargafi K, Jaouadi B, Ayadi F, Elfeki A, Ammar E. – 2012
  2. Studies on toxicity, anti-stress and hepato-protective properties of Kombucha tea. Pauline T, Dipti P, Anju B, Kavimani S, Sharma SK, Kain AK, Sarada SK, Sairam M, Ilavazhagan G, Devendra K, Selvamurthy W. – 2001
  3. Evaluation of the Glucuronic Acid Production and Antibacterial Properties of Kombucha Black Tea. - Ansari F, Pourjafar H, Kangari A, Homayouni A. – 2019
  4. Effect of Kombucha on gut-microbiota in mouse having non-alcoholic fatty liver disease.- Jung Y, Kim I, Mannaa M, Kim J, Wang S, Park I, Kim J, Seo YS. – 2018
Kombucha Jakab
Összetevők: kombucha gombatenyészet, tápoldat.
A csomagolt tenyészeten található kész gombatea mennyisége 1 - 1 ½ liter tea készítéséhez elegendő! Ne öntse ki!

A kombucha tea készítésének receptjét itt töltheti le:
A kombucha ital házi készítése
 

Házi praktikák:

  1. A fermentálást először mindig érdemes kicsiben kezdeni.
  2. Nemcsak a tenyészet lakóhelyéül szolgáló edény kiválasztása fontos, hanem a lakóhely elhelyezése is. Ha van a konyhánknak egy olyan szeglete, ahol nincs útban, "veszélyben" (valaki lesodorja), megközelítőleg állandó a hőmérséklet és a páratartalom sem ingadozik nagyon, akkor azt a helyet pont a Kombuchának találták ki. Ha nincs és van kamra, akkor ott is nagyon szuperül fogják magukat érezni. Azért időnként vessünk rájuk néhány jó pillantást!
  3. A kiválasztott edényt alaposan meg kell tisztítani a fizikai szennyeződésektől! Egy jó alapos mosogatás után öblítsük át citromsavas vízzel is, ez fertőtlenítő hatású, és az esetleges egyéb ott maradt, akár mosogatószer maradványait is eltávolítja, mert az ártalmas a gomba számára.
  4. Az alapos tisztogatás után egy tiszta konyharuhára szájával lefelé fordítva lecsepegtetjük.
  5. Tegyük fel a vizet főni, a víz mennyisége általában az edény befogadó képességének kétharmada legyen.
  6. Készítsük elő a fekete vagy zöld teát, a cukrot (pl.: nádcukor) és a tenyészetet.
  7. Amíg a víz melegszik, pontosan mérjük ki a hozzávalókat:
    • literenként 8 dkg cukrot, és
    • literenként 4 g teát, amit a könnyebb kezelés érdekében filterbe helyezünk. Ha már nagyon profik vagyunk Kombucha készítésében, akkor a gyógynövényeket is ilyenkor érdemes hozzá adni.
  8. Amikor forr a víz belehelyezzük a teát, majd levesszük a tűzről és 4-5 percig áztatjuk.
  9. A teafű eltávolítása után a még forró teába tegyük bele a kimért cukrot, ami így könnyebben oldódik fel. Várjuk meg, amíg a teánk kéz melegre (20-25°C- fokra) hűl.
  10. Az edénybe elsőként a tenyészettel kapott oltófolyadékot töltjük bele, majd ehhez adjuk az általunk készített kézmeleg teát és erre, nagyon óvatosan ráhelyezzük magát a tenyészetet. Az így összeállított teát egy tiszta, légáteresztő anyaggal, mit például konyharuha, vagy gézlap letakarjuk, lekötjük és a kiválasztott helyre állítjuk.
  11. Barátainknak az erjedési folyamathoz 7 – 10 nap szükséges. Áldásos munkájuk végeredménye egy édes- savanykás, enyhén pezsgő folyadék. Ekkor válik fogyaszthatóvá a Kombucha tea. A 7 – 10 nap alatt nem piszkáljuk őket, nem türelmetlenkedünk, mert a jó munkához idő kell! Fontos az érlelési folyamat kivárása, mivel nem megfelelően érett tea fogyasztása esetén a kívánt hatás elmarad.
  12. Ha türelmesek vagyunk, akkor az erjedési folyamat végén a kész italt szűrjük le és a ¾ részét öntsük palackba, tegyük hűvös helyre (pl.: hűtőszekrény, pince, hideg kamra) és ott tároljuk a fogyasztásig. Ha nem szeretnénk „biobombával” találkozni, akkor mindenkép tegyük a kész teát hűvösre, mert a melegben az erjedés tovább folytatódik. Bár a kész ital nem tud „megromlani”, nem megfelelő tárolás esetén sem, íze egyre savanyúbb lesz, míg végül italként élvezhetetlen ecetté válik.
  13. A maradékot nem szabad se meginni, se kidobni, mert arra szükség van az erjesztésnél, ez lesz az oltóanyag (indító tea)!
Kombucha edeny tenyeszet tanyeron
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre.

A GOMBA HALÁLOS ELLENSÉGE A NIKOTIN ÉS KÜLÖNFÉLE VEGYSZEREK.



 
 

Vélemények

Legutóbbi vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, írja meg (rövid) véleményét....( min. 0, max. 3000 karakter)
Elsőként: Értékelje a terméket. Válasszon egy értéket a 0 (legrosszabb) és 5 csillag (legjobb) között. Értékelje a terméket
Begépelt karakterek:
Vissza: Webáruház kezdőlap

Kövessen Minket a Facebookon

Viva Natura a VNTV műsorán

Legkedveltebb termékeink

Spir-Chor 100% tabletta (78 db)
Spir-Chor 100% tabletta (78 db)
3 164 Ft
Likarap kapszula (78 db)
Likarap kapszula (78 db)
2 815 Ft
C-vitamin étrend-kiegészítő por (150g)
C-vitamin étrend-kiegészítő por (150g)
2 036 Ft
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
1 835 Ft
Búzafű por (150g)
Búzafű por (150g)
1 453 Ft

safelaser info box200

safe laser 500 box200

safe laser 150 box200

safelaser kiss gergely box220

Dr. Kiss Gergely
háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ajánlásával