Kérdése van? Hívjon most: 06-27-358-465

0 termék
: 0 Ft
A kosarad üres!
Termék frissítés
Kuponkód
hozzáad
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
pénztár

Kombucha gombatenyészet házi felhasználásra

Kombucha gombakultúra
Kombucha gombatenyészet házi felhasználásraKombucha gombatenyészet házi felhasználásra
Fogyasztói ár kedvezménnyel
2675 Ft
Kedvezmény
Egységár: 5,9 Ft/g
Leírás
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat, mint pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav, enzimeket, mint pl. proteáz, amiláz, kataláz, lipáz, valamint, lipidek, zsírsavak, szterolok, monoszacharidok, diszacharidok, etil-alkohol, vitaminok, C, B csoportja, D vitamin. (Greenwalt és mtsai., 2000)
 
Kombucha Jakab
Összetevők: kombucha gombatenyészet, tápoldat.
A csomagolt tenyészeten található kész gombatea mennyisége 1 - 1 ½ liter tea készítéséhez elegendő! Ne öntse ki!

A kombucha tea készítésének receptjét itt töltheti le:
A kombucha ital házi készítése
 

Házi praktikák:

  1. A fermentálást először mindig érdemes kicsiben kezdeni.
  2. Nemcsak a tenyészet lakóhelyéül szolgáló edény kiválasztása fontos, hanem a lakóhely elhelyezése is. Ha van a konyhánknak egy olyan szeglete, ahol nincs útban, "veszélyben" (valaki lesodorja), megközelítőleg állandó a hőmérséklet és a páratartalom sem ingadozik nagyon, akkor azt a helyet pont a Kombuchának találták ki. Ha nincs és van kamra, akkor ott is nagyon szuperül fogják magukat érezni. Azért időnként vessünk rájuk néhány jó pillantást!
  3. A kiválasztott edényt alaposan meg kell tisztítani a fizikai szennyeződésektől! Egy jó alapos mosogatás után öblítsük át citromsavas vízzel is, ez fertőtlenítő hatású, és az esetleges egyéb ott maradt, akár mosogatószer maradványait is eltávolítja, mert az ártalmas a gomba számára.
  4. Az alapos tisztogatás után egy tiszta konyharuhára szájával lefelé fordítva lecsepegtetjük.
  5. Tegyük fel a vizet főni, a víz mennyisége általában az edény befogadó képességének kétharmada legyen.
  6. Készítsük elő a fekete vagy zöld teát, a cukrot (pl.: nádcukor) és a tenyészetet.
  7. Amíg a víz melegszik, pontosan mérjük ki a hozzávalókat:
    • literenként 8 dkg cukrot, és
    • literenként 4 g teát, amit a könnyebb kezelés érdekében filterbe helyezünk. Ha már nagyon profik vagyunk Kombucha készítésében, akkor a gyógynövényeket is ilyenkor érdemes hozzá adni.
  8. Amikor forr a víz belehelyezzük a teát, majd levesszük a tűzről és 4-5 percig áztatjuk.
  9. A teafű eltávolítása után a még forró teába tegyük bele a kimért cukrot, ami így könnyebben oldódik fel. Várjuk meg, amíg a teánk kéz melegre (20-25°C- fokra) hűl.
  10. Az edénybe elsőként a tenyészettel kapott oltófolyadékot töltjük bele, majd ehhez adjuk az általunk készített kézmeleg teát és erre, nagyon óvatosan ráhelyezzük magát a tenyészetet. Az így összeállított teát egy tiszta, légáteresztő anyaggal, mit például konyharuha, vagy gézlap letakarjuk, lekötjük és a kiválasztott helyre állítjuk.
  11. Barátainknak az erjedési folyamathoz 7 – 10 nap szükséges. Áldásos munkájuk végeredménye egy édes- savanykás, enyhén pezsgő folyadék. Ekkor válik fogyaszthatóvá a Kombucha tea. A 7 – 10 nap alatt nem piszkáljuk őket, nem türelmetlenkedünk, mert a jó munkához idő kell! Fontos az érlelési folyamat kivárása, mivel nem megfelelően érett tea fogyasztása esetén a kívánt hatás elmarad.
  12. Ha türelmesek vagyunk, akkor az erjedési folyamat végén a kész italt szűrjük le és a ¾ részét öntsük palackba, tegyük hűvös helyre (pl.: hűtőszekrény, pince, hideg kamra) és ott tároljuk a fogyasztásig. Ha nem szeretnénk „biobombával” találkozni, akkor mindenkép tegyük a kész teát hűvösre, mert a melegben az erjedés tovább folytatódik. Bár a kész ital nem tud „megromlani”, nem megfelelő tárolás esetén sem, íze egyre savanyúbb lesz, míg végül italként élvezhetetlen ecetté válik.
  13. A maradékot nem szabad se meginni, se kidobni, mert arra szükség van az erjesztésnél, ez lesz az oltóanyag (indító tea)!
Kombucha edeny tenyeszet tanyeron
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre.

A GOMBA HALÁLOS ELLENSÉGE A NIKOTIN ÉS KÜLÖNFÉLE VEGYSZEREK.



 
 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Legutóbb nézték vásárlóink

Kövessen Minket a Facebookon

Legkedveltebb termékeink

Spir_Chor_100__t_4f44e0cb4a3f9.jpg
Spir-Chor 100% tabletta (78 db)
2752 Ft
Egységár: 70,56.- Ft/g
Likarap kapszula (78 db)
Likarap kapszula (78 db)
2448 Ft
Egységár: 62,8 Ft/g
C-Vitamin_por
C-vitamin étrend-kiegészítő por (150g)
1770 Ft
Egységár: 11,8 Ft/g
búzafű por
Búzafű por (150g)
1264 Ft
Egységár: 8,4 Ft/g
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
1669 Ft
Egységár: 3,3 Ft/ml

safelaser info box200

safe laser 500 box200

safe laser 150 box200

safelaser kiss gergely box220

Dr. Kiss Gergely
háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ajánlásával

Chat indítás
1
Kérjük nyomja meg a Chat gombot az üzenetküldés indításához! Üzenetére a választ a Facebookon/Messenger alkalmazáson keresztül küldjük meg.

Chat