Barion Pixel
0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az üzletbe
      Szállítás kiszámítása

      Húsvéti klasszikusok gluténmentesen

      Húsvéti klasszikusok gluténmentesen blogcikk
      Húsvéti kalács gluténmentesen

      Figyelmükbe ajánljuk két húsvéti klasszikus recept gluténmentes verzióját, amelyek alapját a Glutenno lisztkeverékek képezik.

      Húsvéti kalács

      Mazsolával vagy anélkül? Vita helyett süssünk inkább két kisebb kalácsot, és csak az egyikbe tegyünk belőle.

      Hozzávalók:

      • 25 dkg Glutenno Alba gluténmentes fehér cipó kenyérliszt
      • 25 dkg Glutenno Dolce Vita gluténmentes süteményliszt
      • 2 teáskanál (7 g) élesztő
      • ½ teáskanál só
      • 6 dkg cukor
      • 1 vaníliarúd kikapart magjai
      • 2 tojás
      • kb. 5 dl tej, meglangyosítva
      • 5 dkg vaj, megolvasztva
      • ½ dl olívaolaj
      • 3 dkg mazsola, előzőleg forró vízbe áztatva
      • a formához kevés vaj és mák

      Elkészítés:

      1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
      2. Egy kancsóban elhabarjuk a tojásokat a tejjel, az olvasztott vajjal és az olajjal.
      3. A folyadékot a liszthez öntjük, és spatulával alaposan elkeverjük. Ragacsos, sűrű, a nokedlitésztához hasonló masszát fogunk kapni.
      4. A masszát elfelezzük, és az egyikbe belekeverjük a mazsolát.
      5. A két masszát belesimítjuk egy-egy vékonyan kiolajozott kenyér vagy kalácsformába. Folpackkal letakarjuk, és legalább 1 órán át a duplájára kelesztjük.
      6. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, 10 percig még a formában hagyjuk, utána rácson hűtjük ki teljesen.

      Elkészítési idő: 10 perc+kb. 1 óra kelesztés+40 perc sütés

      2 db kb 48 dkg-os kalács lesz belőle

      Sárgarépás kuglóf

      Gluténmentes sárgarépás kuglóf

      Az olívaolaj és a reszelt sárgarépa szaftossá, a sok fűszer  pedig eszméletlenül illatossá teszi a tésztát. Villámgyors ünnepi sütemény, amihez még a robotgépet sem kell elővenni.

      Hozzávalók:

      • 2 tojás
      • 13 dkg cukor
      • 1 dl olívaolaj
      • ½ vaníliarúd kikapart magjai
      • 14 dkg Glutenno Dolce Vita gluténmentes süteményliszt
      • 1 teáskanál sütőpor
      • ½ evőkanál fahéj
      • 1-1 nagy csipet frissen reszelt szegfűszeg és szerecsendió
      • ½ teáskanál só
      • 20 dkg sárgarépa, reszelve
      • 3 dkg mazsola, előzőleg forró vízbe áztatva

      Elkészítés:

      1. A tojásokat kézi habverővel összekavarjuk a cukorral, az olívaolajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival egy nagy keverőtálban.
      2. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a fűszerekkel, a sóval, a reszelt répával és a mazsolával.
      3. Az egészet beleöntjük a tojásos-olajos folyadékba, és spatulával összeforgatjuk.
      4. A masszát elosztjuk egy 6 mélyedéses minikuglóf formában, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a kuglófokat.
      5. A kész sütiket 10 percig még a formában hagyjuk hűlni, utána fordítjuk át egy rácsra, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

      Elkészítési idő: 10 perc + 35 perc sütés

      6 minikuglóf lesz belőle.

      Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk július 22-én, technikai okok miatt ZÁRVA tart!​
      Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk július 22-én, technikai okok miatt ZÁRVA tart!​
      A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
      INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
      A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
      INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
      Scroll to Top