Barion Pixel
0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az üzletbe
      Szállítás kiszámítása
        Termékek, amelyek érdekelhetik

        Húsvéti klasszikusok gluténmentesen

        Húsvéti klasszikusok gluténmentesen blogcikk
        Húsvéti kalács gluténmentesen

        Figyelmükbe ajánljuk két húsvéti klasszikus recept gluténmentes verzióját, amelyek alapját a Glutenno lisztkeverékek képezik.

        Húsvéti kalács

        Mazsolával vagy anélkül? Vita helyett süssünk inkább két kisebb kalácsot, és csak az egyikbe tegyünk belőle.

        Hozzávalók:

        • 25 dkg Glutenno Alba gluténmentes fehér cipó kenyérliszt
        • 25 dkg Glutenno Dolce Vita gluténmentes süteményliszt
        • 2 teáskanál (7 g) élesztő
        • ½ teáskanál só
        • 6 dkg cukor
        • 1 vaníliarúd kikapart magjai
        • 2 tojás
        • kb. 5 dl tej, meglangyosítva
        • 5 dkg vaj, megolvasztva
        • ½ dl olívaolaj
        • 3 dkg mazsola, előzőleg forró vízbe áztatva
        • a formához kevés vaj és mák

        Elkészítés:

        1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
        2. Egy kancsóban elhabarjuk a tojásokat a tejjel, az olvasztott vajjal és az olajjal.
        3. A folyadékot a liszthez öntjük, és spatulával alaposan elkeverjük. Ragacsos, sűrű, a nokedlitésztához hasonló masszát fogunk kapni.
        4. A masszát elfelezzük, és az egyikbe belekeverjük a mazsolát.
        5. A két masszát belesimítjuk egy-egy vékonyan kiolajozott kenyér vagy kalácsformába. Folpackkal letakarjuk, és legalább 1 órán át a duplájára kelesztjük.
        6. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, 10 percig még a formában hagyjuk, utána rácson hűtjük ki teljesen.

        Elkészítési idő: 10 perc+kb. 1 óra kelesztés+40 perc sütés

        2 db kb 48 dkg-os kalács lesz belőle

        Sárgarépás kuglóf

        Gluténmentes sárgarépás kuglóf

        Az olívaolaj és a reszelt sárgarépa szaftossá, a sok fűszer  pedig eszméletlenül illatossá teszi a tésztát. Villámgyors ünnepi sütemény, amihez még a robotgépet sem kell elővenni.

        Hozzávalók:

        • 2 tojás
        • 13 dkg cukor
        • 1 dl olívaolaj
        • ½ vaníliarúd kikapart magjai
        • 14 dkg Glutenno Dolce Vita gluténmentes süteményliszt
        • 1 teáskanál sütőpor
        • ½ evőkanál fahéj
        • 1-1 nagy csipet frissen reszelt szegfűszeg és szerecsendió
        • ½ teáskanál só
        • 20 dkg sárgarépa, reszelve
        • 3 dkg mazsola, előzőleg forró vízbe áztatva

        Elkészítés:

        1. A tojásokat kézi habverővel összekavarjuk a cukorral, az olívaolajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival egy nagy keverőtálban.
        2. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a fűszerekkel, a sóval, a reszelt répával és a mazsolával.
        3. Az egészet beleöntjük a tojásos-olajos folyadékba, és spatulával összeforgatjuk.
        4. A masszát elosztjuk egy 6 mélyedéses minikuglóf formában, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a kuglófokat.
        5. A kész sütiket 10 percig még a formában hagyjuk hűlni, utána fordítjuk át egy rácsra, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

        Elkészítési idő: 10 perc + 35 perc sütés

        6 minikuglóf lesz belőle.

        Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk november 24-án, hétfőn technikai okokból ZÁRVA tart!​
        Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy fóti márkaboltunk október 18-án, szombaton ZÁRVA tart!​
        A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
        INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
        A Viva Natura termékeire 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk!
        INGYENESEN szállítunk házhoz minden 25.000 Ft feletti megrendelést!
        Scroll to Top