Barion Pixel

Mire elég száz év az emberiségnek? Avagy, hogyan gyógyítsuk meg a gondolatainkat!

Steven Hawking, aki korunk legnagyobb gondolkodója, kerekesszékéből üzent az emberiségnek, hogy nincs már ezer évetek, talán 100 év van a kipusztulásig. Az ember tönkretette a Földet, elszennyezte az életét, megmérgezte az ételét, italát. Ha nem talál 100 éven belül egy újabb lakható bolygót, itt véget ér a Földön az élete. Micsoda vészt jósló szavak ezek, ugyanakkor mindenki a zsigereiben érzi, hogy ennek mély üzenete van! Nem olyan régen, 1970-ben Szent-Györgyi Albert ragadott tollat és írta meg gondolatait „Az élő állapot válogatott írások” címmel. A Tudós felelőssége alcímű fejezetében az első szavak Babits Mihály szavai: „mert vétkesek közt cinkos, aki néma”. Nem lehet kétséges, hogy az emberiség, történelmének egyik legkritikusabb korszakaszán halad keresztül, egy olyan perióduson, amely a nem túl távoli jövőben könnyen a teljes pusztulással végződhet. Az emberiség úgy növekszik, mint a kígyó, időnként levedli régi bőrét és új bőrre tesz szert, ha úgy tetszik, ez a folyamat az emberi történelem forrongó és nyugodt periódusaival esik egybe. A forrongó időszakok azok, amelyekben hirtelen változások történnek. Minél gyorsabb volt az átmenet, annál nagyobb volt a zavar. A végső kérdés azonban az, hogy képes lesz-e az ember túlélni azoknak a társainak a mesterkedéseit, akik – úgy látszik – gyakran inkább eszeveszett majomként, mint emberként cselekszenek.

„Az emberiség történelme forrongó és nyugodt periodusokra osztható.” – Erasmus 

Ha az emberiség valóban ilyen esztelen, akkor hogyan vészelhette át történelmének előző évmillióit? Az ember mindig ilyen volt, amilyen ma, hogy mindig is önpusztító volt, csupán a technikai lehetőségei hiányoztak ahhoz, hogy kipusztítsa önmagát. Minden faj fennmaradása attól függ, milyen mértékben képes alkalmazkodni a környezetéhez. Minden más élő fajhoz hasonlóan az ember is ahhoz a világhoz alkalmazkodott, amelyben kialakult. Annak a százezer esztendővel ezelőtti, végtelenül egyszerű világnak a gondjai is egyszerűek voltak. A legfőbb kérdés az volt, hogyan lehet napról napra életben maradni, élelmet, védelmet, szexuális partnert találni. Hihetetlen, de a világ mit sem változott! Az elmúlt 100 évben csodálatos eredményeket ért el az ember, szinte új kozmikus világban élünk a korábbi időszakokhoz képest. De nagyon úgy néz ki, hogy az ember nem erre készült, mert még mindig egy ősi „prototípus programjai” irányítják a mindennapjait. Az ember körül egy olyan világ bontakozott ki, melyről azelőtt sejtelme sem volt, amelyről érzékszervei semmilyen információval nem szolgálhattak számára. Érzékszerveink sajátosan úgy lettek megalkotva, hogy ezekről ne is informálhassanak. Ennek egy sokszor ismételgetett tanesete, amikor Kolumbusz Kristóf, Amerika újra-felfedezője, az őslakosokkal találkozott megérkeztekor. Ma tudósaink úgy fogalmaznak, hogy nem volt kognitív felfogóképességük az esemény érzékelésére és értelmezésére. Szent Györgyi Albert úgy fogalmaz, hogy minden észleléshez egy megfelelő szerkezetnek kell lenni az agyunkban, ami erre az információra van hangolva. Ma már újabb felfedezéseink alapján tudjuk, hogy vízstruktúrákról beszélünk, amelyek idomulnak ahhoz a rezgéscsomaghoz, amely az agy észlelési központjában kialakul és tárolódik. Gondoljunk csak a kvantumfizikára, ha úgy érzékelnénk a rohanó gépkocsikat, mint száguldó kvantumjelenséget, valószínűleg elgázolnának. Ha elődeink sejteket, elektronhéjakat láttak volna a medvék helyett, biztos táplálékul szolgátak volna a vadaknak.

Mennyi idő kell ahhoz, hogy az érzékszerveink, és a kognitív memóriánk alkalmazkodni tudjon a felgyorsult világunkhoz, illetve azokat az új fogalmakat és információkat képesek legyenek befogadni képes legyen, amik a XXI. század tudományára, spirituális tanaira vonatkoznak. Át tudja-e az ember építeni az eszményeit, elgondolásait a társadalmi, gazdasági és tudományos élet rendszereiben.

Arra kényszerülünk, hogy ősemberi aggyal nézzünk a mostani kihívásokra, egy olyan aggyal, ami nem sokat változott azóta, amióta kialakult. Idejét múlt gondolkodással, oktatási rendszerrel, intézményekkel és módszerekkel kezeljük a kihívásokat. Mai pedagógusaink, politikusaink, bankárjaink egy olyan régi pre-tudományos világba kapaszkodnak, ami már akkor sem nagyon működött és azt hiszik, hogy a bajok megoldásának egyetlen módja az emberek manipulálása, félrevezetése.

A gondolat forradalmasítására van szükség

Bármit teszünk, azt először fejben, gondolataink formájában tesszük meg. Csak arra vagyunk képesek gondolni, amire speciális szerkezet van az agyunkban. Hiába hallunk kínai beszédet, ha nem alakult ki az értelmezés struktúrája, soha nem értjük meg azt a nyelvet. Az ember csak arra képes, amire agyszerkezete lehetőséget teremt. Ennek az ismeretnek a tudásában gondoljuk végig, hogy mi, milyen módon vagyunk képesek kapcsolatot teremteni más dimenzionális lényekkel, akiknek hasonló szellemi-fizikai-lelki mutatóik vannak a saját létezési szférájukban.
Valószínűleg új tudományágak létrehozására van szüksége az embernek ahhoz, hogy az őskorhoz igazított agyszerkezetét átalakítsa és idegen civilizációkkal bármiféle kapcsolatot felvegyen. A megoldás mindig itt van, csak észre kell vennünk a lehetőségeket. A kimatikus fényképezési módot már hosszú évtizedek óta használja a tudósok egy kisebb csoportja, ami annyit jelent, hogy egy megfelelő hangot, hangsort, egy hangszóróba vezetve egy tárgylemezt kezdenek rezegtetni és erre a lemezre finomszemcséjű port szórnak. Érdekes módon a rezgésnek megfelelően mandalák jönnek létre, hasonlóképpen, mint amit a tibeti szerzetesek alkotnak zárt kolostoraikban. Ha egy speciális hangsort közvetítünk, akkor akár a teremtés ősi szimbólumát, a merkaba-t is létre tudjuk hozni. Fordítsunk egy egyszerűt ezen a felfedezésünkön, és próbáljuk meg lemodellezni gabonaköreiket, amelyek egy tágabb értelmezésben ugyanúgy kimatikus képek, amelyet egy általunk ismeretlen technikával rajzolnak szántóföldjeinken. Hangból rezgésképet csinálunk, a feladat: rezgésképből hangot létrehozni, ami nem túl bonyolult, hiszen a modulációt már 150 éve ismeri az emberiség. A rezgésképeket modulátornak kell használni és meghallgatni az üzenetét, amit először valószínűleg nem értünk meg, de legalább odáig eljutunk, hogy értelmezésre váró hangképeket, színspektrumot kapunk.

Gondolataink átformálása, gyógyítása

A feladat óriási és mégis egyszerű. Agyunk különböző területein elhelyezkedő vízstruktúrák átrezgetése, átstruktúrálása lehetőséget ad arra, hogy újabb típusú információkat fogadjunk be és értelmezzünk. Ez az áttörés lényege. Az átjárót Dr. Masaru Emoto mutatta meg, amikor is megcsodálhattuk a víz gondolatrezgésekkel történő felruházását. Ezek a vízkristályok stabil formában agyunk vízkészleteit is képezik. Jellegzetességük az, hogy az idő előrehaladtával ezek egyre stabilabbak, egyre nehezebb új ismeretek befogadása és értelmezése. A csirkéknél ezt születésük után néhány órára prognosztizálják, kutyáknál 6 hónap, az embernél pedig ez a „befagyás” 40 éves kor környékén következik be. (Gerontokrácia)

Az ember saját rezgésképeIstván rezgéskép

Számos technika létezik ma már, ami az elme által létrehozott érzések, gyökérproblémák felismerésével és semlegesítésével foglalkozik. A technika lényege itt is az, hogy átírjuk a fejben kialakult gondolat-lenyomatokat, amelyek folyamatosan az érzelmek útján manifesztálódnak. Ezek a megjelenések már képesek az anyagra is hatni, és ezáltal jönnek létre betegségeink, fájdalmaink, tudatalattinkra adó megmagyarázhatatlan reakcióink. Több meditációs módszer is létezik a gondolat megreformálására, gyógyítására. Igazából azok a hatékony technikák, amik a tudat felszínére engedik az eltárolt gondolatokat, majd ezekre ítélkezés nélkül reagálnak, mindössze megfigyelik azokat. A semleges megfigyelő állapot képes törölni a korábban rögzült szerkezeteket és a helyére újat formálni. Ilyenkor megvan annak is az esélye, hogy egy újabb ítéletrendszer lenyomatát hozza létre, ezért inkább azt javasoljuk, hogy a felsőbb énünk tisztító fénycsóváját behívva konstatáljuk a történés tényét. Így működik a meditáció, a Germán Medicina, a ThetaHealing, és sorolhatnánk a további csodálatos technikákat, de bármelyiket is alkalmazzuk, elsősorban annak lényegé kell megérteni, hogy a gondolat milyen módon működik, és hogy hogyan lehet gyógyítani. Zárszóként megmutatnám azt a mandala képet, amely egy beavatott bevonásával készült, aki a személyeket már mint rezgéskép látja, és képes róluk képet alkotni.

 

Jakab István – A gondolatgyógyászat című könyv szerzője

Szóljon hozzá:
0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Tetejére görgetés

   FIGYELEM!

   Tisztelt Vásárlóink!

    Technikai okok miatt a +36 27/358-465 számon pillanatnyilag nem vagyunk elérhetőek, hívja a +36 27/358-332 számot. Köszönjük szíves megértésüket!”