Barion Pixel

Szuperétkek a minőségi élet pillérei

Egyre több tudományos cikk jelenik meg arról, hogy szántóföldjeink tartalékai kimerültek, a bennük lévő élő baktériumkolóniák eltűntek. Mai „termő” földjeinkben ennek következtében látszólag tetszetős, de minőségileg nagyon alacsony bel-tartalmú növényeket termesztenek. Mit jelent ez? Azt, hogy a 20-30 évvel ezelőtt elfogyasztott alma vitamin és ásványi anyag tartalma 20-szor nagyobb volt a ma asztalunkra kerülő almáénak. Ez nemcsak az almára jellemző, hanem az összes zöldségre, gyümölcsre, amit elfogyasztunk. Szervezetünk, bár egyre kevesebb fizikai munkát végez az urbánus életmódunk miatt, mégis igényelné a működéséhez nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket. Egyetlen egy megoldás van, ha koncentrált étkeket kínálunk fel testünk számára.

Hogyan lehet a növényeket koncentrálni?

Kétféle módon is lehetséges. Egyrészt, létezik a természet szorzótáblája, amikor különféle hatóanyagokat párosítva az együttes hatásuk jóval erősebb, minthogyha külön-külön fogyasztanánk el őket. A másik az, hogy minőségi zöldség, gyümölcs szárítmányokat kezdünk el fogyasztani.

Hogy juthatunk koncentrált tartalmú étkekhez?

Azt tudjuk, hogy például egy céklának a szárazanyag tartalma 6 – 8 % között van, amiben koncentrálódik a cékla összes hatóanyaga. Őseink tavasszal, nyáron szorgalmasan gyűjtögették az értékes növényeket, majd megszárították őket, s így télidőben is fogyaszthatták az értékes táplálék- és gyógynövényeket. A kíméletes szárítás során a víz elpárolog és koncentráltan visszamaradnak az értékes hatóanyagok. Mivel a szárítmány biológiailag aktív, őrzi értékes beltartalmát, ezért ÉLŐ SZÁRÍTMÁNY-nak nevezzük. A szárítási folyamat a legfontosabb, ugyanis ha magas hőmérsékleten szárítjuk a növényeket, akkor a beltartalmi értékük ugyanúgy elvész, mint főzéskor, fagyasztáskor vagy a mikrohullámú kezelése kapcsán. A retardikus szárítási módszer egyre ismertebb fogalom a világban. Az eljárás lényege, hogy a szárítás különböző ciklusában más-más szárítási hőmérsékletet alkalmazva elérjük a növények „mumifikációját”. A folyamatos nedvességelvétel kapcsán nem roncsoljuk a növényi kultúra szerkezetét. Az elpárolgás sejtmembrán szinten is folyamatos, a külső-belső egyensúly fenntartásával pedig nem sérül a sejtburok. Folyamatosan figyeljük a növény nedvességtartalmát, és soha nem lépjük túl azt a határértéket, ami a sejtmembrán roncsolását eredményezné. A retardikus szárítási módszernek pontosan az az előnye, hogy kíméletes szárítás mellett megtudjuk tartani a megfelelő mikrobiológiai értékeket.

Hogyan is működhet a természet szorzótáblája?

Végy egy csepp forrásvizet, vegyél hozzá egy nagy ölelő napsütést, és egy magot, amiben élet lakozik. A víz és a Nap segítségével a kis mag „felrobban”, és százezerszeresére, milliószorosára növeli térfogatát. Gyökereket nyújt a földbe, majd ezeken a kis apró „létrákon” mászkálnak fel az életet adó nedvek. Mi is az élet csodája? A talajban élő baktériumok enzimeik segítségével lebontják, beépítik a természet holt anyagait és élővé teszik, ezt hívjuk biotranszformációnak. A nedvesség, amely a talajban található, szállítja ezeket az élő anyagokat (építőköveket), amelyeket a növény felismer és tökéletesen hasznosítja, beépíti sejtjeibe. Nem kisebb a feladat, mint hamupipőke üvegcipője, mert ha nem illik az élet lábára az a cipő, akkor eldobja, kiköpi, nem képes befogadni/beépíteni. Ehhez képest nézzük meg, hogy egész életünkben milyen táplálékokat, milyen táplálék-kiegészítőket és gyógyszereket fogyasztunk. Közük nincs a természet kulcsaihoz, a természet üvegcipőihez. Ha természetes vitaminokat, ha természetes ásványi anyagokat fogyasztunk, akkor a szervezet felszorozza annak hatását, azáltal, hogy tökéletesen hasznosítja, beépíti a sejtekbe, ugyanúgy, ahogy az élet a magnak vizet ad és napsütést, és óriási platánfákat növel belőle. Ez zajlik a mi szervezetünkben is. Hogy ha olyan anyagokat viszünk be, amelynek a receptorokkal kapcsolatba lépve képes beépülni akár sejtszinten is, akkor az élet szorzótábláját, a természet csodáját éljük meg. Viszont, ha mesterséges, szintetikus anyagokkal próbáljuk meg táplálni a testet, akkor ennek eredménye egy vonaglás, az életminőségünk szomorú hanyatlása.

Mi a jövő táplálkozása?

Egyre több ember fordul el a szupermarketek polcaitól, ahol felkínálják az ugyan színes, ízes, dúsított élelmiszereket, de sorra kiderül róluk, hogy az egészségre ártalmasak, nemhogy betöltenék szerepüket. Az emberek egyre nagyobb része fordul a szuper étkek felé, ami abból áll, hogy különféle, minőségi zöldségporokat összeválogatva saját maguk készítik el vegetáriánus feltétjüket, leveseiket, főzelékeiket, de akár édességeiket is. A természet csodálatos! Alkotásai tökéletes egészek, élettel teltek. A természetben minden élőlény a természetből veszi táplálékát. Minden élőlény tudja, mi az Ő tápláléka, ez alól csak az ember kivétel. Mi vagyunk azok, akik tanakodunk, hogy mit, miből és mennyit együnk. Számolgatjuk a kalóriákat és táplálkozási irányzatokat kreálunk magunknak úgy, hogy közben pro és kontra gyűjtjük a véleményeket megvédve igazunkat. A természetben az élőlények hallgatnak a belső érzékelésükre, azt eszik és annyit, ami és amennyi táplálja és építi testüket. Az ember számára az étel élvezeti forrás és mint ilyen, álljon mindig rendelkezésre a lehető legtöbb, de még annál is egy kicsivel több. Sütjük, főzzük, tartósítjuk és raktározzuk őket. Legyen bármilyen évszak is a szuper marketekben idényen kívüli zöldségek és gyümölcsök is könnyen elérhetőek. Sőt, a polcokon olyan élelmiszerek is megtalálhatóak, amik 100 évvel ezelőtt még nem is léteztek!

Mit vállalt a Viva Natura termékek gyártója?

Nem kisebb és nemesebb feladatot, hogy segítsünk az egészségtudatos embertársainknak abban, hogy legyen lehetőségük minőségi, tápanyagokban gazdag, szuperétkekhez hozzájutni. Több mint 20 év tapasztalatával, táplálkozástudományi szakemberekkel együtt dolgozva fejlesztjük termékeinket, annak tudatában, hogy nagy a felelősségünk! Egyre többen fordulnak az egészségtudatos életmód, a bioételek felé. A szárítmányokat felhasználhatjuk ízük és hatásaik szerint is, csak a fantázia szab határokat. Fogyaszthatjuk magukban, de akár ízlésünknek megfelelően keverhetőek is. Ha szobahőmérsékletű vizet adunk a szárítmányokhoz, akkor megmaradnak az értékes anyagok és egészségünk szolgálatába állnak. Ha meleg vízzel készítjük el őket (pl. levesként), akkor az enzimek, vitaminok, ásványi anyagok stb, ugyan felbomlanak, de finomat ehetünk és legalább tudjuk, hogy mit. A végsőkig kizsigerelt földekből nehéz építőkövekben gazdag élelmiszereket előállítani. A Viva Natura World Kft. mégis örömmel vállalja ezt a feladatot. 100 %-ban természetes porainkból és tablettáinkból az egészség-be-fektetők hozzájutnak a testük számára oly fontos építőkövekre és az üvegcipő is illik rájuk.

Jakab István
Egészség – Be – Fektető

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top