Barion Pixel

Szépség csomagok

Tudtad, hogy a kollagén védi bőröd egészségét?

A kollagén a bőr egyik fő alkotóeleme. Szerepet játszik a bőr erősítésében, elősegíti a rugalmasságot és a hidratációt. Az életkor előrehaladtával a test kevesebb kollagént termel, ami száraz bőrhöz és előbb vagy utóbb ráncok kialakulásához vezet.

 

A kollagénnek a kozmetikumokban nem az a feladata, mint amikor megesszük. Külsőleg alkalmazva a bőrön egy könnyű film réteget hoz létre, amivel megakadályozza a vízvesztést, tehát hidratál. A bőrünk úgy néz ki, hogy van egy dermális gél, felfoghatjuk úgy is, hogy benne vannak az elasztin szálak, a kollagén rostok, a fibroblastok és mindezek magukba zárják a vizet. Tehát azon felül, hogy nekünk vigyázni kell, hogy a vízvesztés ne következzen be, védelmi funkciót is létre kell hozni a bőrön – a hidratálás nagyon fontos! Az egyik legfontosabb. Mindemellett a bőr normális lipid-rétegét is meg kell tartani. Minden kozmetikumban ezt a két hatást ötvözni kell.

Természetes botox 

Nappali krémünk nagyon lágy, géles, könnyed krém, amiben rengeteg hatóanyag van és nagymértékben felelős a hidratálásért. Azért ilyen könnyed, géles, mert ma már szinte mindenki használ make up-ot, ami alatt egy zsíros krém nagyon kellemetlen tud lenni.

Amikor ezt a krémet az ember felkeni, akkor pillanatok alatt beszívódik, szinte száraz bőrre tud sminkelni. Az egyik legfőbb hatóanyaga a Zsibbasztó fű, ezt szokták úgy is említeni, hogy természetes botox. Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy valóban már az első használat után mérhető a ráncok mélységének a csökkenése.

 

„Az öregség zaját, a fiatalság dallamává alakítja vissza”

Az éjszakai krémnek már más a funkciója, ezért ez egy kicsit testesebb, nehezebb krém, de éjszaka nekünk a bőrt nyugtatni, regenerálni, feszesíteni kell. Ehhez az Édesmandula-olaj egy kiváló vivőanyag. Ebben is megtalálható a ligetszépe-olaj, ezen felül még számos hatóanyagok, mint például a kétféle molekula méretű hyaluronsavak. Amik az igazán nagy hatást hozzák, azok a peptidek. Kétféle peptid van benne, az egyik kifejezetten feszesít, ránctalanít. Gyógyszerkutatásból indult ki az egész, és több éves kutatás után jöttek rá, majd nevezték el „equaliser”-nek, mert azt állítják, hogy a bőrsejtek is kommunikálnak egymással. Amikor az embert stressz éri, aminek lehet a direkt módja a külső környezeti hatások: hőmérséklet ingadozás, az UV sugárzás, vagy indirekt módon a hormonális változás, az idegesség stb, a sejtek egymás közötti kommunikációja leáll. Az említett peptid, ezt a kommunikációt állítja vissza és gyakorlatilag a kollagén-szerkezetet állítja vissza a bőrön belül. 

A szépség belülről fakad

Számos tanulmány kimutatta azonban, hogy a kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztása a ráncok és a szárazság csökkentésével elősegíthetik a bőr öregedésének lassítását.

 

Hogy kívül minden rendben legyen, szépek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben, elsősorban belülről kell minőségi hatóanyagokkal ellátni szervezetünket. Kenhetsz bármilyen csúcs technológiás krémet, szérumot a bőrödre, ha, például nem iszol elég tiszta vizet, vagy a táplálkozásodra nem figyelsz oda, a felkent kence, csak átmeneti javulást ad majd.

 

Haladj belülről – kifelé 

Jó ha tudod, hogy szervezetednek belülről is szüksége van a hatóanyagokra, nemcsak vitaminokra. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

A hialuronsav a bőrben, az izmokban és ízületekben is megtalálható, nagy vízmegkötő képességgel rendelkező poliszacharid molekula.

 

Figyelem!  Az étrend-kiegészítők szedése nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termékek konkrét betegségek kezelésére, megelőzésére és gyógyítására nem alkalmasak! Nem helyettesítik a megfelelő gyógyszeres kezelést. Egészségi problémájával mindig forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!

 

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top