Barion Pixel

Szájon át a hatékony felszívódásért

Tudják-e hogy a hatékony vizelet-terápia a szájnyálkahártyán keresztül történik?

Dr. Ryoichi Nakao M.D., a Japán M.C.L. Intézet elnöke a Vizelet Terápiás Világkongresszuson tartott beszédében a vizelet cseppek hatékonyságára a következő magyarázatot adta:

„Bár a sajátvizelet-terápiát már több, mint 4 000 éve ismerik és alkalmazzák, mind a mai napig az a hiedelem tapad hozzá, hogy a vizelet összetevői között van valamiféle csodaszer, amely minden betegséget meggyógyít. A vizelet terápia hatékonysága ellenére a vizeletet nem tekintik egy valóságos gyógyszernek. Ehelyett – immunológiai kifejezéssel élve – a vizelet nem más, mint információs forrás az emberi testben fellelhető betegségről. Amikor a vizelet elfogyasztásakor ez az információ visszakerül a testbe, a „karmester” elemzi azt, és aktivizálja immunrendszerünket a megfelelő biológiai válaszlépés megtétele érdekében, amely a betegség meggyógyítása irányába hat.” A módszerről NE ítélkezz addig, amíg az életben legalább egyszer nem próbáltad ki! A vizelet-terápia valószínűleg az egyik legrégebbi, ha nem a legősibb módja a betegségek gyógyításának.

Jakab István

Egészség – be – fektető

Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy annak valószínűsége, hogy az ember valamikor meghal immár jó ideje stabilan 100 %. Ezt egészen biztos, hogy nem tudjuk elkerülni.

A jó egészség arra való, hogy képesek legyünk teljes mértékben kihasználni az időt, ami adatott.  Arra való, hogy egész életünkben lehetőségeink szerint maximálisan funkcióképesek legyünk, hogy elkerüljük a megnyomorodást és a betegségekkel vívott fájdalmas, hosszadalmas csatározást.

Alapvetően két betegségcsoportot különböztethetünk meg:

 • az egyik csoport a gazdaságilag fejlettebb területekre jellemző: bőség betegségei, mértéktelen táplálkozás: rák (vastagbél, tüdő, emlő, leukémia, gyermekkori agytumor, gyomor, máj, cukorbetegég, szívkoszorúér betegség);
 • a másik csoport inkább a mezőgazdasági területeken fordul elő: szegénység betegségei (tüdőgyulladás, bélelzáródás, fekélybetegség, emésztőszervi betegségek, tüdőtuberkulózis, parazitafertőzések, reumás szívbetegségek, anyagcsere és hormonális betegségek).

Ahogyan egy fejlődő társadalom elindul a jólét felé, az emberek táplálkozási és életmódbeli szokásai megváltoznak. Az emberek nagy részénél kialakulnak a felszívódási problémák, így a hasznos és sokszor igen drága táplálkozás kiegészítők nem váltják ki a tőlük várt hatást.

hasi panasz

A béltraktus nemcsak az emésztésben és a kiválasztásban tölt be jelentős szerepet, hanem az immunvédekezésben is fontos funkciói vannak. Mivel legalább 400 m2-nyi felületű, így a legnagyobb, a külvilággal kapcsolatban álló testfelületnek számít. A benne található bélbaktériumok száma 1014, ami egy átlagos súlyú felnőtt ember testtömegéből 6-8 kg-nyit tesz k!  Ezek a baktériumok nemcsak a bélrendszer helyi védekezésében, hanem az immunrendszer állandó „ébrentartásában”, egyes anyagcsere-folyamatok szabályozásában és néhány vitamin termelésében is közrejátszanak.

Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, a rossz emésztés, a környezetszennyező anyagok, egyes gyógyszerek, allergiák és a tartós stressz jelentős fokban károsíthatja a normál flórát. Ez nemcsak a normálisan is jelenlevő bélbaktériumok mennyiségi és minőségi összetételét változtatja meg, hanem lehetővé teszi más kóros törzsek, gombák, élősködők elszaporodását is. Ha a mikrobiom érzékeny egyensúlya felbillen, több a firmicutes törzs, mint a bacteriodetes, előbb vagy utóbb emésztőrendszeri problémák jelentkeznek. Így alakulnak ki a mostanában egyre több embert érintő intoleranciák is. Ha nem megfelelő a mikrobiom, akkor az emésztés és felszívódás folyamata is károsodik. Súlyosabb esetekben a bélflóra és a nyálkahártya a legkülönfélébb külső hatások következtében megváltozhat, áteresztőképessége módosulhat. Ilyenkor a legáltalánosabb probléma, hogy szedik az általuk jónak gondolt vitamin, ásványi anyag komplexet vagy étrend-kiegészítőt, de nem jelenik meg a szervezet részéről az állapot javulás, ugyan olyan fáradékonyak, dekoncentráltak. Senki ne keseredjen, van megoldás!

Szervezetünk gyors és hatékony tápanyagellátása érdekében hoztuk létre a szájon át terméksorozatunkat.

Tény, hogy a szájon át történő felszívódás sokkal hatékonyabb, mint a tápcsatornán keresztül történő hasznosulás, ugyanis a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel a száj bukkális nyálkahártyáján keresztül. A szájüreget bő vérellátása és vékony nyálkahártyája, viszonylag kis felülete ellenére is alkalmassá teszi különböző hatóanyagok felszívódására. A szájüregből felszívódó hatóanyagok azonnal a vérkeringésbe jutnak, nem úgy, mintha a bélből szívódna fel, amikor a vénán keresztül először a májba kerül.

Míg a hagyományos étrend-kiegészítők a gyomrot is megterhelik, mert nagyobb mennyiségű sósav termelésére van szükség, hogy a lebontás megtörténjen, az étrend-kiegészítő sprayk a készítményt közvetlenül a véráramba szállítják.

szájon át 02

A nyelv alatti nagy felületű, vékony, jó vérellátású, gazdagon erezett és nagy áteresztőképességű nyálkahártya kedvező környezetet biztosít főleg a vízoldékony anyagok gyors felszívódáshoz. Az egyenletes hőmérséklet és a stabil pH eredményeként a felszívódás kis változékonyságú, jól reprodukálható. Innen felszívódva a hatóanyagok közvetlenül a vérkeringésbe jutnak. A vérkeringés másodpercek alatt a test legtávolabbi pontjára is eljuttatja a benne oldott anyagokat.

A száj nyálkahártyán keresztül történő felszívódásnak elsősorban vízben oldódó hatóanyagok (poliszacharidok, flavonoidok és vízben oldódó vitaminok) esetében van létjogosultsága.

A svájci Pharmabase kutatóintézet vizsgálata szerint egy tizenkét hetes klinikai vizsgálat során a D-vitamin felvétele 67% -kal volt gyorsabb orális permetezéssel, mint a hagyományos tabletták használata. A felszívódás 127% -ra nőtt, ha az egyénnek kezdetben elégtelen szintje volt. 

A megalkotott új étrend-kiegészítő spray esetében régi álmunk teljesült, ugyanis a készítmény teljes spektrumú, nagy tisztaságú gyógygomba kivonatokat tartalmaz.

gombak kombucha

A gombakivonatok fő esetében különösen előnyös a szájnyálkahártyán keresztül történő felszívódás, ugyanis fő hatóanyagaik a poliszacharidok, melyek egyben az immunrendszerünk üzemanyagai. Külön említést érdemelnek a Pecsétviaszgomba értékes összetevői, melyek növelik a vér oxigénszállító kapacitását. Segítik a szövetek és a vér oxigén telítettségét. Ezáltal a fáradékonyság is sokkal gyorsabban csökken, de a vérnyomás is gyorsabban rendeződhet.

Szerves germánium tartalma a fejfájás gyorsabb csökkentésében játszhat jelentős szerepet.

Sportolók esetében a Cordyceps értékes összetevői hatékonyan befolyásolják az izommunkát. Mivel az összetevők már a szájnyálkahártyáján keresztül felszívódnak, a máj is tehermentesítésre kerül.

További előnye a készítménynek a szinergizáló hatás, amely azt jelenti, hogy a hatóanyagok egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat. Ez a szinergizáló hatás előhívja a belső orvost. A maximális immunitás védi és támogatja a szervezet öngyógyító képességét.

A megőrzött egészség nagyobb kincs, mint a legyőzött betegség!

Szabó Nikolett – tudományos kutató és Bell Barbara

https://vivanatura.hu/termek-kategoria/felhasznalas-szerint/szajon-at/

szájonát

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top