Barion Pixel

Nyári bérlet az egészséghez

A kiruccanás szót hallva nagyon sok gondolat jut az eszünkbe. A kis kiruccanás mellett „nincs egy rucim, amit felvegyek!”- jut eszükbe azonnal, de igazából most nem a fogyókúrával szeretnénk foglalkozni, legfeljebb annyit megemlítenék, hogy a nyár az az évszakunk, amikor a természetes, vitaminban gazdag, élőtáplálékok fogyasztásával könnyedén leadhatunk a súlyfeleslegből. Unalomig ismételt jó tanács, az intenzív mozgás, kirándulás, jóga, stb., gondoljuk meg, hogy egyetlen egy jó minőségű tornacipővel akár bérletet válthatunk az egészségéhez.

Sokunknak lehetősége nyílik arra, hogy eljussunk számunkra ismeretlen országokba, ahol szervezetünk nagyon hamar kénytelen megismerkedni a helyi táplálékok, italok és ivóvíz bakteriális kihívásaival. Nem mindenki meri felvállalni, hogy egy jó fertőtlentő pálinka segítségével ezeket megoldja. Már hosszú évek óta ajánljuk, hogy a különböző emésztőrendszeri bajok elkerülése érdekében, bátran forduljunk a fűszer- és gyógynövényekhez. Minden országnak, vidéknek, tájnak meg van a saját maga gyógyító növénykészlete. A népi gyógyászatok tapasztalataira nyugodtan lehet hagyatkozni, hiszen majd mindegyik több ezer éves múltra tekint vissza. Miért is kérdőjeleznénk ezt meg?

India és a gyógyító kurkuma

taj mahal india

Indiában jellemzően hasmenéses panaszok jelentkeznek a felkészületlen turistáknál, pedig ők maguk ritkán szenvednek ilyen problémában. Hogy miért? Rengeteg kurkumát és más fűszernövényt fogyasztanak. A kurkumában lévő kurkuminnak számos gyógyhatását ismerik és több ezer éve alkalmazza az ájurvédikus gyógyászat. Rendkívül hatékony antibakteriális, antivirális és antimikrobás gyógyító szer.

kurkuma india

Ezen tulajdonságai miatt az élelmiszeripar is előszeretettel alkalmazza. Fontos tulajdonsága még, hogy gyulladáscsökkentő hatása is van, ami elsősorban az ízületi betegségek kezelésénél került a köztudatba, de ezt a hatását az egész szervezetben kifejti, így a béltraktusban is. Sokat hallottunk már az oregánó olaj emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásáról és ismerjük már, immáron több mint 15 éve a grapefruitmag, vagy teafa olajok alkalmazásának lehetőségeit is.

Mikor érdemes ezeket használni?

A legnagyobb hangsúlyt a megelőzésre kell helyezni! Gazdaszervezetei vagyunk több százféle szinergista baktériumnak, melyek készleteit tiszteletben kell/kellene tartanunk, ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Mindennapi munkájukat úgy tudjuk hatékonyan támogatni, hogy számukra is hasznos, értékes táplálékot veszünk magunkhoz. Amikor ők jól vannak, az egyensúly harmóniában van, akkor nem kínoznak minket mindenféle emésztési diszkomfort érzetek. Ebben az esetben az immunrendszerünk is hatékonyabban képes a munkáját végezni. Ezért, ha már tudjuk, hogy hova utazunk és az időpont is megvan, érdemes már előtte, akár egy hónppal elkezdeni szervezetünk felturbózását.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Tetejére görgetés