Barion Pixel

A Tenger Kincsei többek, mint a tenger gyümölcsei

ternger kincsei blog

Gondolj bele, hogy milyen csodáknak kellett történnie – és igazából a mai napig is zajlik -, az óceánok, tengerek vizeiben. Életet adó folyadék, amely mindig is a teremtés középpontjában állt és áll. A víz jelenléte elengedhetetlen feltétele az életnek. Komplex módon minden benne van, ami az élet kialakulásához szükséges, ráadásul természetes formában (ha nincs agyon „koszolva”).

“Kék Bolygó”-nk felszínének 71 százalékát víz borítja. Noha a földrajzkönyvekben, illetve a különböző lexikonokban több óceánt és tengert is felsorolnak, oceanográfiai értelemben a világtenger egyetlen szorosan összefüggő fizikai-hidrológiai rendszert alkot. Tökéletesen szemlélteti, hogy környezetünkben is minden-mindennel összefügg, ugyanúgy, ahogy testünkben is minden sejtünk.

Ami ebből a csodás elemből születik, az tökéletesen képes biztosítani az emberi szervezet működéséhez szükséges anyagokat.

Nézzük a csodás korallokat!

Az Okinawai korall kalcium az ásványok királya. Azért Okinawa, mert ott még tiszta a környezet. A kitűnő tisztaságú korallból készült őrlemény, természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot és még 73 féle egyéb ásványi anyagot (pl. króm, cink, réz, vas, kálium, szelén stb.).

Azt tudtad, hogy az Okinawai szigetcsoportot valójában korallzátonyok alkotják, így a szigetek anyagának alapja az összetört és fosszilizálódott korall. Az itt élők több száz éve jöttek rá, hogy ha a haszonállatok táplálékába korall homokot kevernek a csirkék jóval több tojást, a tehenek sokkal több tejet adnak. A termőföld hozama is megsokszorozódott, mivel korall homokkal trágyázták. Ezután kezdték el fogyasztani a korall homokot az ott élő emberek, majd lassanként a világ többi táján is felfedezték. A korall vázából készült termékek fogyasztásával kapcsolatban azt is megfigyelték, hogy mellékhatásmentesen, csak azok a létfontosságú szerves ásványi anyagok kerülnek be a szervezetbe, amire valóban szükség van. Összetétele szinte azonos az emberi csontozattal, így a legmagasabb a beépülési aránya a csontokba. Komplex ásványi anyag utánpótlást biztosít a szervezet számára, TERMÉSZETES formában!

A kalcium rendkívül fontos ásványi anyag, nélküle nincs élet, ugyanis minden sejtnek (sejthártya stabilizáló), szövetnek szüksége van rá. Legalább 200 ismert élettani folyamatban vesz részt, mint például anyagcsere- és elektromágneses folyamatok. Gyorsítja a regenerációs folyamatokat, lassítja az öregedést. Nélkülözhetetlen elem az izomműködéshez, ezért fontos minden fizikai terheléskor biztosítani szervezetünk számára. Szívünket speciális szívizom alkotja, ezért nem meglepő, hogy a kalcium szerepet játszik az egészséges szívműködésben. Mindemellett pedig az egyik legerősebben lúgosító természetes ásványi anyag.

A természetes korall kalcium az egyik legideálisabb megoldás lehet a várandós, illetve szoptatós kismamák fokozott kalcium igényének fedezésére.

Ha már Okinawa szigeteit említettük, akkor ugrójúnk át a szomszédos Új-Zélandra a következő Tenger Kincséért!

A zöldkagyló akkor került a figyelem középpontjába, amikor a maorik (új-zélandi őslakosok) életkörülményeit vizsgálva kiderült, hogy magas koruk ellenére megmaradt ízületeik rugalmassága, mely a bőséges kagylófogyasztásuknak volt köszönhető. Ennek eredményeként világszerte megindultak a tudományos kutatások az új-zélandi zöldkagylóval kapcsolatban. Bebizonyították, hogy a zöldkagyló több mint 13%-ban tartalmaz glükozaminglikánt, valamint kovasavat, vitaminokat, ásványi anyagokat, fontos nyomelemeket és nagyon gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban. Ezért nem meglepő, hogy Új-Zéland őslakói a Maorik között tradicionális gyógymódnak számít a Zöldkagyló fogyasztása ízületi problémák esetén.

Bár következő két algánk ma már édesvízben növekszik, de eredetüket tekintve az őstengerből származnak. Az algák olyan tápanyagokban dús szuper-ételek, melyek egészségjavító tulajdonságokkal rendelkeznek és hozzájárulnak szervezetünk tökéletes működéséhez, táplálnak, energiát biztosítanak. A Spirulina-ban és Chlorella-ban meglelhetők az összes ismert B-vitamin, beleértve a B-12 vitamint, és a kiemelten fontos B-9 vitamint is; a C-vitamin, az E-vitamin, nagyon sok fontos ásványi anyag: kalcium, magnézium, cink, kálium; nyomelemek, Omega-3 zsírsavak és gamma-linolsav (GLA), valamint mukopoliszacharidok (amik a sejteket tartják/ragasztják össze, az ízületekben a csontvégek egymáson való könnyű elmozdulását teszik lehetővé), valamint Béta-karotin (ami az A-vitamin elővitaminja) és nukleinsavak, amik a sejtépítésben segítik a szervezetünket. A Spirulina és a Chlorella algák fogyasztása növeli a szervezet vitalitását, támogatja az immunrendszer működését. Az elmúlt években a mikroalgák komplex hatóanyagtartalmuk miatt a funkcionális élelemiszergyártás középpontjába kerültek. 2020-ban Tomas Lafarga és munkatársai számos humán tanulmány kiértékelése után arra az összefoglaló eredményre jutottak, hogy a Spirulina hatékony a metabolikus szindrómával kapcsolatos rendellenességek megelőzésében vagy kezelésében.

A tenger gyümölcsei a tenger kincseiből épülnek fel

Ha nekik tökéletesek ezek a tápláló anyagok, akkor az emberi szervezet számára is megfelelőek! Sőt, a Tenger kincseiből készült étrend-kiegészítőt a Viva Natura állatorvosa előszeretettel adja négylábú barátainknak is.

Jakab István Egészség-be-fektető és Bell Barbara Fitoterapeuta és Természetgyógyász

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top