Barion Pixel

Zöldre festjük az eget

zoldre festjuk kep

Zöldvér program

Mik a zöldek zöldjei?  Egyre többet hallunk arról, hogy tápanyagforrásaink kiürülőben vannak, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy mesterséges, holt anyagokból táplálni tudjuk a szervezetünket. „Mert bizony mondom nektek, hogy csak az élet tüze által éljetek, mert aki megöli a táplálékotokat, az megöli testeteket és lelketeket is.”  (Részlet az Esszénus Evangéliumból, Krisztus tanítása) Az élet tüzét nem tudjuk másképp fenntartani, minthogy élő táplálékokat fogyasztunk. 

Mitől élő egy táplálék? 

A zöldek zöldje annyit tesz, hogy a természetben még fellelhető koncentrált zöldforrásokat megkeressük és az ezekben lévő szerves kötésű élő anyagokat adjuk át az emberi szervezetnek. Miről is beszélünk? Mi van azzal, amikor az őszi árpa tavaszi levele erőtől duzzadva zöldell a mezőkön, nincs még kártevő sem, mert ezek csak jóval május után lepik el a természetet?

Dr. Yoshihide Hagiwara japán professzor, kísérleteket végzett a tavaszi hajtásokkal és rájött arra, hogy élő formában minden benne van, amire az emberi szervezetnek szüksége lehet. A témáról írt is egy könyvet, Zöldárpa – a mindentadó táplálék címmel.  

Miért is hangsúlyozzuk, hogy a zöldek zöldje?

Amikor kimegyünk a piacra, vagy elmegyünk a szupermarketbe, rengeteg zöld levelű zöldséget találunk. Sajnos azonban ezek olyan halványak, mint a téli lemenő Nap ereje, merthogy bel tartalommal sajnálatos módon már szinte egyáltalán nem rendelkeznek. Ezek a növények a kiéheztetett föld kiéheztetett gyermekei, ugyanúgy, mint mi, akik a táplálkozási lánc tetején állunk, ülünk, lassan már csak fekszünk és ezeket az értéktelen színtelen, szagtalan zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztjuk. Ma már közhely az, hogy a gyümölcseinkben, zöldségeinkben nyoma sincs annak a rengeteg ásványi anyagnak, vitaminnak, amivel még őseink táplálhatták magukat. 

Mi akkor a megoldás? 

A nagyüzemi, ipari élelmiszerek, szántóföldi kultúrák helyett ökológiai, biogazdálkodás által rendbe kell tenni talajaikat. Ezen az élő talajon termelt növények nagyobbak lesznek, nem kellenek növényvédő szerek, műtrágyák. Ezt már nagyon sokan bebizonyították, hogy működik.

Így a szervezetbe juttatott speciális, a természetben megtalálható zöld növényekkel, és a belőlük készült keverékekkel képesek vagyunk lúgosító raktárainkat feltölteni. Ezekhez a tartalékokhoz tud nyúlni a test, amikor savasító ételeket, italokat, gyógyszereket vagy bármilyen más savas hatást előidéző irritációt érzékel. A zöldek nem csak lúgosítanak, hanem testünk természetes ásványi anyag, vitamin, nyomelem és enzim-készletét is pótolják.

Zöldek zöldjei

Nemcsak az árpafű tavaszi zöld hajtását kínáljuk, hanem elindulva az úton rengeteg más méregzöld levelet is összegyűjtöttünk. Vegyük például a lucernát, Frank Bouer biológus a nagy gyógyítónak nevezte, miután megállapította, hogy ennek a figyelemre méltó hüvelyes növénynek a zöld levelei nyolc esszenciális aminosavat tartalmaznak, amelyet az emberi szervezet nem képes előállítani.  Vagy itt van a kapor, a népi gyógyászat inzulinja, sok más jótékony hatása mellett. Egyre többen ismerik és használják pl. a búzafüvet, amely ugyanúgy mentes a gluténtől. A glutén egy természetes, két fehérjéből (gliadin és glutenin) felépülő összetett fehérje, a gabonafélék kalászában, a magvakban kialakuló anyag. Kalász bontás előtt a szárakban, a füvekben nem található meg. Ezt laboratóriumi mérésekkel tudjuk igazolni. 

Zöldvér program

Mindig mindenből a legjobbat szeretnénk adni, ezért jött létre a Zöldvér program is.  A természetes hatóanyagok biológiai hasznosulásukat tekintve a legjobbak az emberi szervezet számára. Zöldvér termékeink 100%-ban természetes, biológiailag aktív, növényi hatóanyagokat tartalmaznak, mindenféle mesterséges adalékanyagtól mentesen, a porok mellett tabletta formában is. A Zöldvér programban résztvevő zöldek és nem zöld társaik a következőek: a búzafű, zöldárpafű, lucerna, zabfű, fodroskel, brokkoli, spenót, csalánlevél, zöldtea, kapor, csicsóka, petrezselyem, zöldkagyló, édesgyökér, borsikafű, papaya (gyümölcs és levél), cékla, koriandermag és kurkuma.

Tenger vagy kád

Beszéljünk egy kicsit a spirulináról is, amely ugyanúgy a zöldek zöldje, de az a jótékony tulajdonsága miszerint a tengervizek jódtartalmát tartalmazza ez ma már nem igaz. Annyira elszennyeződtek a tengerek, hogy a spirulinát nem a tengerekből nyerjük, hanem laboratóriumi körülmények között üvegkádakban termesztik tápoldaton. Az a fajta tulajdonsága, miszerint komoly abszorber, és a mérgeket kiszedi a szervezetünkből igaz, ugyanakkor a szerves jód pótlásra már nem alkalmas. 

A tudás hatalom

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a téma iránt, további hasznos információkat szerezhet Jakab István, Lúgosítás a kor-talanság útja I-II. című két kötetes könyvéből, melyet nagy szeretettel ajánlunk figyelmébe. 15 év munkájának kivonata, mely további 13 könyv kvintesszenciáját is tartalmazza, amiket ma már antikváriumokban is nehéz lenne beszerezni.

Ne feledje Krisztus tanítását, „Csak az élet tüze által éljetek!” 

Jakab István-Rápolti Ágnes 

Ez a cikk a 2022. november havi Természetgyógyász Magazinban jelent meg.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top