Barion Pixel

Feszesen élem az életem

feszesen elem

Kedves Olvasó! Egy „játékra” hívom most Önt. Kérem csukja be a szemét, vegyen néhány mély lélegzetet és csendesedjen el kicsit. Gondoljon erre a mondatra, sőt mondja ki magában, … feszesen élem az életem. Milyen gondolatok, érzések jelennek meg? Kérem próbálja ki, addig ne olvasson tovább.

Rengeteg gondolat kavarog a fejünkben, tudatalatti programok futnak anélkül, hogy tudnánk, mit miért is teszünk valójában. Viszont, ha figyelmünket egy bizonyos dologra, jelen esetben egy mondatra helyezzük, megjelennek a hozzá kapcsolódó programjaink, félelmeink, fájdalmaink, feladataink stb. Önnek milyen gondolatok, érzések kapcsolódtak a fenti mondathoz?

A mindennapi edzés eredményeként jelentkező feszes teste? Vagy éppen annak hiánya? Talán a mindennapi rutin stressze? Esetleg egy megoldatlan probléma görcse? Az is előfordulhat, hogy testi tünetként jelen lévő problémák, ízületi, gyomor panaszai jutnak az eszébe. A világból érkező ingerek nagy hatással vannak ránk, így bármi is jelent meg, itt az ideje szembe nézni vele! A problémák lelki részével érdemes szakemberhez fordulni.

Nem mindig ott feszül, ahol szeretnénk

Minden embernek más a testalkata, testfelépítése, de általánosságban elmondható, hogy az emberi test tömegének körülbelül 35-40 százaléka izomszövet. Szükségünk van hozzá a járáshoz, álláshoz, sőt még a nyeléshez is. Szívünk is izom, mely folyamatos mozgásban van. A stressz hatására izmaink megfeszülnek, vázrendszerünk torzul, és a folyamatos izomfeszülés megakadályozza a szerveink helyes működését, a testünkben lévő energia szabad áramlását. A stressz hormon pedig túlfeszíti idegrendszerünket.

Segítsünk neki

Testünk tökéletes, intelligens, de ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni biztosítani kell számára a megfelelő tápanyagot, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Élelmiszereink vitamin és tápanyag tartama sajnos az elmúlt 50 évben drasztikusan csökkent, így érdemes pótolni azt.

A kalcium pótlásának tökéletes megoldása lehet az Okinawai korall kalcium, mely D3 és B6 vitaminokkal van kiegészítve. Ugyanakkor a magnézium is nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis több mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek többek között a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják. A kalcium, a magnézium, valamint a D-vitamin szükségesek a normál csontozat és fogazat fenntartásához, az egészséges izomműködéshez.

A magnézium és a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kimerültség mérsékléséhez, az energiatermelő anyagcseréhez, a normál pszichológiai funkciókhoz és a szív egészséges működéséhez is. A B6-vitamin szerepet játszik a normál vörösvérsejt képződésben, és a hormonális aktivitás szabályozásában, valamint a D-vitaminnal hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.  Diéta, életmódváltás, aktív testedzés, stresszes időszak alatt megnő a szervezetünk magnéziumigénye, egy komolyabb fizikai igénybevétel akár 20%-kal is növelheti a szerveztünk magnézium igényét.

A jó emésztés már fél egészség

A stresszes állapottal a gyomor is görcsben van. Emésztőrendszerünk munkáját szükséges kímélő viszont tápláló ételekkel támogatni. A közeledő ősz a betakarítás időszaka. Érdemes kihasználni a gyümölcsök, zöldségek vitamin és rosttartalmát, melyek szervezetünk számára igazi kincsé vállnak, ha megspékeljük őket zöld porokkal, szárítmányokkal, Kombucha kivonattal. A smoothie és zöldturmix mennyei, tökéletes reggeli, mely nem csak eltelít, de energizál is. A porok csomagolása és mérete miatt vihetjük magunkkal, ha nyaralni megyünk is. Könnyen, gyorsan elkészíthető, tápláló, tiszta ételt vehetünk magunkhoz bárhol is legyünk. (Ismét készültünk ajándékkal, olvassa le a QR kódot.)

Ha nem tudunk megválni a nehezebb ételektől, a Papaya kíméletesen javíthatja, segítheti az emésztést. A papaya enzimekben gazdag egzotikus növény. Legfontosabb enzimje a fehérjéket lebontó papain, így azok könnyen emészthetővé válnak. Hatása az emberi pepszinhez hasonló.

Feszesen élni jó

Vizuálisan gyönyörű látványt nyújt egy feszes ugyanakkor rugalmas női vagy férfi test. Azonban még ennél is fontosabb, hogy fenntartsuk a csigolyáink, fogaink, ízületeink, izmaink, ínszalagjaink, ereink egészséges állapotát. A kollagén kapszula vagy italpor rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy a kor előrehaladtával elkerüljük, csökkentsük előfordulását a különböző sérüléseknek, mozgásszervi betegségeknek, és aktív, fájdalommentes életet élhessünk. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a kollagén-kiegészítők szedése hozzájárulhat az osteoarthritis tüneteinek javításához és az ízületi fájdalom általános csökkentéséhez. Forrás:https://tudastar.vivanatura.hu/cikkek/a-kollagen-kiegeszitok-szedesenek-legfontosabb-elonyei

A kollagén, ez a csodálatos fehérje, magához láncolja a vizet, és így teszi hidratálttá, rugalmassá egész testünket, mely így sokkal teherbíróbb lesz.

Feszesítsük testünket, álljunk rugalmasan a változásokhoz az egészséges mindennapokért!

Rápolti Ágnes

Ez a cikk a 2022. augusztus havi Természetgyógyász Magazinban jelent meg.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top