Barion Pixel

Húsvéti klasszikusok gluténmentesen

Húsvéti kalács gluténmentesen

Figyelmükbe ajánljuk két húsvéti klasszikus recept gluténmentes verzióját, amelyek alapját a Glutenno lisztkeverékek képezik.

Húsvéti kalács

Mazsolával vagy anélkül? Vita helyett süssünk inkább két kisebb kalácsot, és csak az egyikbe tegyünk belőle.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Glutenno Alba gluténmentes fehér cipó kenyérliszt
  • 25 dkg Glutenno Dolce Vita gluténmentes süteményliszt
  • 2 teáskanál (7 g) élesztő
  • ½ teáskanál só
  • 6 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 tojás
  • kb. 5 dl tej, meglangyosítva
  • 5 dkg vaj, megolvasztva
  • ½ dl olívaolaj
  • 3 dkg mazsola, előzőleg forró vízbe áztatva
  • a formához kevés vaj és mák

Elkészítés:

  1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. Egy kancsóban elhabarjuk a tojásokat a tejjel, az olvasztott vajjal és az olajjal.
  3. A folyadékot a liszthez öntjük, és spatulával alaposan elkeverjük. Ragacsos, sűrű, a nokedlitésztához hasonló masszát fogunk kapni.
  4. A masszát elfelezzük, és az egyikbe belekeverjük a mazsolát.
  5. A két masszát belesimítjuk egy-egy vékonyan kiolajozott kenyér vagy kalácsformába. Folpackkal letakarjuk, és legalább 1 órán át a duplájára kelesztjük.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, 10 percig még a formában hagyjuk, utána rácson hűtjük ki teljesen.

Elkészítési idő: 10 perc+kb. 1 óra kelesztés+40 perc sütés

2 db kb 48 dkg-os kalács lesz belőle

Sárgarépás kuglóf

Gluténmentes sárgarépás kuglóf

Az olívaolaj és a reszelt sárgarépa szaftossá, a sok fűszer  pedig eszméletlenül illatossá teszi a tésztát. Villámgyors ünnepi sütemény, amihez még a robotgépet sem kell elővenni.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 1 dl olívaolaj
  • ½ vaníliarúd kikapart magjai
  • 14 dkg Glutenno Dolce Vita gluténmentes süteményliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ evőkanál fahéj
  • 1-1 nagy csipet frissen reszelt szegfűszeg és szerecsendió
  • ½ teáskanál só
  • 20 dkg sárgarépa, reszelve
  • 3 dkg mazsola, előzőleg forró vízbe áztatva

Elkészítés:

  1. A tojásokat kézi habverővel összekavarjuk a cukorral, az olívaolajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival egy nagy keverőtálban.
  2. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a fűszerekkel, a sóval, a reszelt répával és a mazsolával.
  3. Az egészet beleöntjük a tojásos-olajos folyadékba, és spatulával összeforgatjuk.
  4. A masszát elosztjuk egy 6 mélyedéses minikuglóf formában, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a kuglófokat.
  5. A kész sütiket 10 percig még a formában hagyjuk hűlni, utána fordítjuk át egy rácsra, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Elkészítési idő: 10 perc + 35 perc sütés

6 minikuglóf lesz belőle.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az üzletbe
      Szállítás kiszámítása
      Scroll to Top