Barion Pixel

Mi a szépség forrása?

a szepseg forrasa 1200 630

A szépség olyan jellemzője a személyeknek, amely miatt a puszta megfigyelés során örömöt tapasztalhatunk, akár megfigyelője, akár a szépség „tárgyaként”.

A szépség az esztétika, szociológia, szociálpszichológia és a kultúra szoros részét képezi. Az “ideális szépséget” megcsodálják, hiszen olyan tulajdonságokat hordoz, amelyet egy bizonyos kultúrában a szépséggel vagy tökéletességgel azonosítanak. A „szépség” tapasztalása gyakran ahhoz vezet, hogy következtetésként levonjuk, hogy a megfigyelt alany harmóniában, egyensúlyban él a természettel, amely miatt vonzalmat érzünk és érzelmi jólétet tapasztalunk. A szépség az, ami sokakban irigységet és féltékenységet ébreszt. A szépség sokak szerint elérhetetlen, és mindent meg kell tenniük, hogy elérhessék. Ugye milyen sok érzelem, élmény, reakció társul a szépséghez?! A szépség tapasztalása azonban szubjektív élmény, mindig vannak bizonyos fokú eltérések abban, hogy ki mit talál szépnek.

Nézzünk pár példát, hogy ki miként vélekedik a szépségről:

 • A nő szépsége nem az arcápolásból ered, hanem a lelkéből tükröződik: abból a törődésből, amit szerető szívvel ad, és abból a szenvedélyből, amit mutat. – Audrey Hepburn
 • Micsoda különös illúzió azt feltételezni, hogy ami szép, az jó is! – Lev Tolsztoj
 • Mindenben van szépség, de nem mindenki látja meg. – Konfuciusz
 • A nő addig szép, amíg szeretik. – Móra Ferenc
 • A szépség belülről fakad, az optimizmusból és az életbe vetett hitből. – Rita Barros
 • Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harminc évesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötven évesen olyan, amilyet megérdemelsz. – Coco Chanel
 • Tulajdonképpen minden szép, amire szeretettel nézünk. – Christian Morgenstern

A szépség titkával kapcsolatban is rengeteg recept van. Mindenki a saját kedvére, ízlésére, szokásaihoz illeszti, tulajdonképpen a saját maga szépségének őrzője. Van, aki a sok folyadékra esküszik – igaza van. Van, aki a sok alvásra – neki is igaza van. Az is biztos, hogy számtalan módban és formában vigyázhatunk Isten adta és saját magunk ápolta szépségünkre.

A hatóanyagok kívül – belül ápolják egészségünket, szépségünket és közben védelmeznek is minket. Gondoltunk egy bátrat és megalkottuk saját kedvenc hatóanyagainkból a Viva Natura Kozmetikai termékcsalád nappali és éjszakai krémjeit.

Ha védelem és hidratálás, akkor csakis a Viva Natura Kozmetikumok jöhetnek szóba

Legfőbb hatóanyagaik a kollagén, ami vékonyan, kívülről védi és hidratálja a bőrt. Rátaláltunk egy olyan hatóanyagra, amitől tutira nem fog lezsibbadni – a zsibbasztófű-kivonatra, ami csak a nevében szibbaszt. A „természet botoxa” ként vált ismertté, rendkívül hatékony öregedésgátló és természetes alapú izomlazító, ami már az első alkalommal láthatóan csökkenti a finom ráncokat. A recepthez még löttyintettünk a kedvenc tápláló olajokból is, hogy kellemes bőrérzetet biztosítanak.

Viva Natura – Arckontúr javító és szemkörnyék ápoló krém: nagyon lágy, géles, könnyed krém, amiben rengeteg hatóanyag van és nagymértékben felelős a hidratálásért. Azért ilyen könnyed, géles, mert ma már szinte mindenki használ make up-ot, ami alatt egy zsíros krém nagyon kellemetlen tud lenni. Amikor ezt a krémet az ember felkeni, akkor pillanatok alatt beszívódik, szinte száraz bőrre tud sminkelni, mindezt úgy, hogy napközben nem kell attól tartania, hogy lefolyik az arcáról. Az egyik legfőbb hatóanyaga a zsibbasztófű, vagy iskolavirág kivonat. Szokták úgy is említeni, hogy a természetes botox. Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy valóban már az első használat után mérhető a ráncok mélységének a csökkenése. Vannak benne antioxidánsok is, például a koenzim-Q10, ami kiváló antioxidáns. Fiatal bőrben az antioxidánsok még rendelkezésre állnak, mint ahogy nagyon sok az E-vitamin is, viszont ahogy öregszünk ezek is csökkennek a bőr belsejéből és ezért fontos kívülről adni. A ligetszépe-olaj esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek. A bőrt gyakorlatilag kompaktabbá teszik, és közben még a vízvesztést is gátolja. Természetesen a hyaluron-sav sem hiányozhat. Nagyon nagy a vízmegkötő kapacitása, ezért is szeretjük. Érdemes tudni, hogy a hidratálás több rétegben is történhet. Történhet bőrön belül, ehhez kis-molekulasúlyú hyaluronsavat szoktunk használni, és történhet úgy is, hogy a bőr felületén egy védőréteget képezünk, erre viszont a nagy-molekulasúlyú hyaluronsav képes. Ezek a termékeinkben mindig kombinálva vannak a jobb hidratálás elérésének érdekében. A plusz hidratálásért a kollagén a felelős.

Viva Natura – Éjszakai krém: egy éjszakai krémnek már más a funkciója, ezért ez egy kicsit testesebb, nehezebb krém. Éjszaka nekünk a bőrt nyugtatni, regenerálni, feszesíteni kell. Ehhez az Édesmandula-olaj egy kiváló vivőanyag. Ebben is megtalálható a ligetszépe-olaj, ezen felül még számos hatóanyagok, mint például a kétféle molekula méretű hyaluronsavak. Amik az igazán nagy hatást hozzák, azok a peptidek. Kétféle peptid van benne, az egyik kifejezetten feszesit, ránctalanit. Gyógyszerkutatásból indult ki az egész, és több éves kutatás után jöttek rá, majd funkciója miatt nevezték el „equaliser”-nek. Azt állítják, hogy a bőr sejtek is kommunikálnak egymással. Amikor az embert stressz éri, aminek lehet a direkt módja a külső környezeti hatások: hőmérséklet ingadozás, az UV sugárzás, vagy indirekt módon a hormonális változás, az idegesség stb., a sejtek elfelejtenek egymással kommunikálni. Az említett peptid, ezt a kommunikációt hozzahelyre és gyakorlatilag a kollagén-szerkezetet állítja vissza a bőrön belül. „Az öregség zaját, a fiatalság dallamává alakítja vissza.” A plusz hidratálásért itt is a kollagén a felelős.

Viva Natura kívül – belül széppé tesz, ha közben odafigyelünk életvitelünkre is!

„Az, hogy hogy néz ki valaki, édes mindegy. A lényeg csupán a lélek.” – Soul Eater

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Tetejére görgetés