Barion Pixel

Mindennap D-day, C-day, E-day

a ced times

Éppen elég nehéz feladat pandémia nélkül is, hogy az ember megőrizze ép testét, lelkét és elméjét, de szerencsére az egészségtudatos emberek választása – a jelenlegi nehéz idők ellenére – egy picit egyszerűbb, mert közülük már mindenki tudja, hogy a megőrzött egészség nagyobb kincs, mint a legyőzött betegség. Minden évszázadban van valami halálos nyavalya, aminek ellenszere a jól működő immunrendszer volt. Ha nem így lenne, akkor már rég kipusztult volna az emberiség. Mik az immunrendszer bástyái?

A C-vitamin hasznosságáról hosszú évtizedek óta tudunk. A D-vitaminról szóló ismeretek az elmúlt években erősödtek fel és már az is köztudott tény, hogy az E-vitamin nélkülözhetetlen az egészség fenntartása szempontjából. Gondoltunk egy bátrat, összeházasítottuk őket és létrehoztuk a CED immunició kapszulát.

C-vitamin, nem kérdés

Még egy pár éve azzal riogattak minket, hogy a C-vitamin túlzott adagolása károsítja a vese működését. A vérben és a szövetben lévő C-vitamin-koncentrációja az elfogyasztott mennyiségtől, a biohasznosulástól, a vesén keresztül történő kiválasztódástól és a felhasználástól függ. Már az is köztudott, hogy nem mindegy melyik formáját fogyasztjuk és abból mennyit, illetve van-e valamilyen veseműködésbeli probléma. Egyre inkább elfogadott és bevett módszer, hogy súlyos esetekben akár megadózisban intravénásan is adható, a szervezet gyors és hatékony támogatására.

Itt az ideje, hogy tisztába tegyük: mi is az az NRV!

A vitaminok és ásványi anyagok népesség számára ajánlott napi beviteli referencia értéke az NRV. Tehát az NRV, vagyis ajánlott napi beviteli érték a lakosság tápláltsági állapotának felmérésére, a fogyasztók megfelelő informálására szolgál. A szabályozás a vitaminok és ásványi anyagok mennyiségét illetően meglehetősen rugalmas, azonban az egyértelmű, hogy a napi ajánlott bevitelt sokszorosan meghaladó vitamin/ásványi anyag tartalmú készítmények rendszeres, hosszú távú fogyasztása szükségtelen, sőt, nem kívánatos. – OGYÉI

D-vitamin, de mennyi?

Nagyon sok készítmény tartalmaz D-vitamint, ugyanakkor érdemes ezeket összegezni az elfogyasztott különféle D-vitamin források tekintetében. Nem könnyű túl adagolni, de nem is lehetetlen, pláne a különböző D-vitaminnal dúsított élelmiszerekkel együttesen alkalmazva. Nem tisztünk, ebben a cikkben, állást foglalnunk a napi beviteli mennyiséggel kapcsolatban, de bizonyára már Ön is észrevette, hogy legalább annyira nagy vita van körülötte, mint a C-vitaminnál. Egy 2018-ban napvilágot látott klinikai kutatás (Peter N- Taylor és J. Stephen Davies, British Journal os Clinical Pharmacology) arról számolt be, hogy az engedély nélkül forgalmazott étrend-kiegészítők és az élelmiszerek kontrollálatlan D-vitaminnal dúsítása együttesen százezres és milliós nemzetközi egységnyi napi dozírozását eredményezheti, ami hosszútávon komoly D-vitamin mérgezési tüneteket okoznak. Érdemes odafigyelni, hogy a határértékeket ne lépjük túl.

Az E-vitamint se szedjük eszelősen

Az E-vitamin erős antioxidáns tulajdonsága miatt mindenféleképpen szükséges a mindennapokban. Régóta köztudott és bizonyított tény, hogy az antioxidánsok szerepet játszanak a szervezet védekezőrendszerének működésében. Képesek semlegesíteni a felesleges szabadgyököket. Különösen fontos lenne ennek a vitaminnak a napi pótlása azok számára, akik rendszeresen kénytelenek gyógyszert fogyasztani. A gyógyszerek egyik mellékhatása, hogy metabolikus folyamataik során szabadgyököket hozhatnak létre, amik pluszban terhelik az amúgy is gyengébben „muzsikáló” szervezetet.

A fentiek figyelembevételével egy kombinált készítményben hoztunk létre a CED C-vitamin + E-vitamin +D3-vitamin étrend-kiegészítő kapszulánkat MSM-mel, csipkebogyó -és Echinacea kivonatokkal. CED, amit mindennap CED-ned kell, mert a benne lévő vitaminok és gyógynövények szelíden támogathatják az immunrendszert.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top