Barion Pixel

Nemcsak a nőké a nyár!

tegyo junius

Nagyon nehéz ősz és tél áll mögöttünk, szinte a végtelenségig kizsigereltük testünket. Nem csak a test éhezik természetes vitaminokra, ásványi anyagokra, hanem a lélek is szeretné tudni, mikor lesz újból nyugalom és béke. Szokásaink rabjai vagyunk és még akkor is megyünk mások után, ha várhatóan semmi jó nem sül ki belőle. Anélkül követjük a mások által kijelölt utat, hogy elgondolkoznánk rajta, milyen hatással van ránk. 

Mit áldozunk be a félelemért?

Ha felismertük, hogy szokásainkon változtatni kellene, de a változástól való félelem megbénít, eluralkodik rajtunk a bizonytalanság érzése. A félelemben és bizonytalanságban élő ember ötször annyi magnéziumot, háromszor annyi vasat fogyaszt és éget el, mint a nyugalmi állapotban lévő. Az, hogy a hétköznapi táplálékaink zömmel nélkülözik a hasznos, felszívódásra képes tápanyagokat, még nagyobb kihívás elé állítja szervezetünket. A piacon és boltjainkban kapható zöldségek, gyümölcsök tápanyag és vitamin értéke töredéke akár a 10 évvel ezelőtti mértékének.

A hiányzó tápanyagok pótlására megadózisban fogyasszunk magnéziumot, mely a C-vitaminnal együtt hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, emellett részt vesz a normál izomműködés fenntartásában is.

A cékla a népgyógyászatban – a magas rosttartalom mellett – kiváló vérképző hatásáról ismert, amely a megfelelő mennyiségű vassal kiegészítve az immunrendszert optimális hatásfokon működteti, mivel értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, mikro- és makro-tápanyagokat tartalmaz.

Nagyon sokat tud még segíteni az élőflórás Kombucha és minden olyan táplálék, mely fermentációval készült. Az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt váltak népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához, emellett létfontosságú enzimekkel, szerves savakkal támogatják az emésztőrendszer működését, így segítve az immunrendszert is.

A strandszezon a nők és férfiak számára is tartogat kihívásokat

Sokan próbálják a tél során megnövekedett, gömbölyded vonalaikat titkolni, mikor beköszönt a laza és könnyed öltözködés időszaka. Ez nem csak a nőkre, hanem a férfiakra is igaz. Az erősebbik nem képviselői is megsínylik a stresszel fűszerezett hétköznapokat, miközben sok energiát veszítenek. Ez amellett, hogy ronthat az összképen, titkon elégedetlenséget válhat ki belőlük. Látszólag senkit nem érdekel, hogy mit lát vissza a tükörben, de bizony alapos önbizalomhiányt eredményezhet. Ha a nőkhöz hasonlóan fokozott teher nyomja a férfiak vállát, akkor érdemes pótolni az elvesztett energiákat jól felszívódó, hasznos tápanyagokkal és fermentált ételekkel. Emellett természetesen fontos, hogy a rohanó hétköznapokban időt szánjunk a tudatos táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra is.

A kollagén az újból felfedezett testépítő szer

10-15 évvel ezelőtt biológia könyvekben és továbbképzéseken foglalkoztunk a kollagén szerepével. Azonban mindaddig nem jöttünk rá, hogy milyen fontos szerepet játszik „széthulló” testünk kötőszöveteinek összetartásában, bőrünk rugalmasságában, körmünk és hajunk szépségében, amíg természetes erőforrásokból tudtuk biztosítani. Ma már a zselatin és a pektin csak néha jelenik meg táplálkozásunkban. Az új élelmiszertudomány nem csak a zsírt és a sót űzte ki táplálkozásunkból, hanem a természetes kollagénforrások bevitelét is mellőzi.

Rohanó világunkban akár italpor, vagy akár kapszula formájában is lehetőségünk nyílik a kollagén pótlására.

Mindazok, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, számolhatnak a kollagén jótékony hatásával. A szaküzletekben kapható kollagén tartalmú termékek könnyen felszívódnak, bevitelük egyszerű és általában egyéb hasznos ásványi anyagokat is tartalmaznak, melyek segítik az ízületek egészséges fejlődését, mint például a C-vitamin.

A kollagén segíti a haj és köröm növekedését, erősödését, a porcok és kötőszövetek regenerálódását, valamint javítja a bőr rugalmasságát és feszességét.

Amennyiben tetszett a cikk, szeretném meghívni Önt a Viva Natura és a VNTV Facebook –  valamint weboldalára –, ahol rendszeresen tartunk test, lélek és szellem témakörben ismeretterjesztő webináriumokat.

Jakab István egészség – be – fektető és a Viva Natura Csapata

Ez a cikk a 2022. június havi Természetgyógyász Magazinban jelent meg.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Tetejére görgetés