A zöld szín a természet legmélyebb üzenete

a zold szin a termeszet

Az nagyon jó hír, hogy az orvosok, természetgyógyászok, táplálkozás-terapeuták mind egyetértenek abban, hogy testünk elsavasodása korai öregedéshez és számos betegség kialakulásához vezet. Az már kevésbé üdvözítő hír, hogy mindenféle kémiai szerekkel és sok esetben megkérdőjelezhető módszerekkel próbálják magukat lúgosítani az emberek, legtöbben szakember vezetése nélkül.

Testünk egy csodálatos biológiai „üzem”, de az igazat megvallva a túlzott cukorfogyasztásnak, illetve a cukorokkal történő kémiai manipulációknak köszönhetően hívhatnánk akár óriási szeszgyárnak vagy zsírkombinátnak is.

Logikusnak tűnik, hogy ha savasodunk, akkor lúgosítanunk kell. Igen ám, de hogyan? Az emésztőrendszerünk kapuja a gyomor, ahol egy zseniális rendszer védi meg testünket a nem kívánatos anyagoktól – mégpedig gyomorsavunk nagyon alacsony pH-ja. Már amikor jól működik! Bármiféle kémiai adalékanyaggal hígítani azt jelenti, hogy az első védőbástyánkat romboljuk le. Megoldás lehetne a retardikus kapszula, ami csak a vékonybélben oldódik fel és ott szívódna fel a benne lévő hatóanyag. Sajnos ez is bizonytalan a napjainkban rengeteg társunkat érintő különböző emésztőrendszeri problémák miatt. Egyáltalán nem biztos, hogy a kapszula ott oldódik fel, ahol az adott hatóanyag képes is lenne felszívódni – lehet, hogy addigra a gyors perisztaltika miatt már nem a megfelelő helyen van.

Az igazi megoldás a természet gyógyírjaiban rejlik. A lúgosító zöldek azok, amelyek valóban képesek a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállítását támogatni. A természetben a zöld szín a növényekben lévő aktív, vagyis szerves magnézium jelenlétét mutatja. A szerves kötésekben található anyagok képesek a testünkben lévő sejtekbe, szövetekbe beépülni, a pufferraktárakat feltölteni. Az emberi test sejtjeit és a növény zöld levelében lévő sejteket vizsgálva nagy hasonlóságot fedezhetünk fel. Érdekes, hogy a zöld klorofill és az ember vérében lévő hemoglobin mennyire hasonlóak. Egyetlen különbségük az, hogy a klorofill magnéziumot, a hemoglobin pedig vasat tartalmaz. A növény zöld levére tekinthetünk úgy is, mint a növény zöld vére. A gondolatmenetet tovább futtatva, tulajdonképpen a növény zöld vére az emberi testben piros vérré válhat.

A természetben megtalálható zöld anyagok keverékével egyfajta lúgosító-pufferek hozunk létre a szervezetünkben. Ezekhez a pufferekhez tud hozzá nyúlni a szervezet, amikor szüksége van rá, például savasító ételek, gyógyszerek fogyasztásakor, vagy stresszingerek esetén is.

A zöldek nem csak lúgosítanak, hanem testünk természetes ásványi anyag-, vitamin-, nyomelem-, és enzimkészleteit is pótolják, támogatják. Ezért, aki a mindennapjaiban a zöldek széles spektrumát fogyasztja, biztos lehet benne, hogy nagyon sokat tesz szervezetének sav-bázis egyensúlyának fenntartásában.

kortalansag konyvek

A Lúgosítás a kor-talanság útja című könyv 15 év munkájának kivonata. Bár első megjelenése óta több mint tíz év telt el, de aktuális ismereteket tartalmaz a testi-lelki elsavasodás visszafordításának lehetőségeiről. A lúgosítás napjainkban is népszerű, sőt, ismerve az adott körülményeket most aktuális csak igazán. A könyv 13 könyv kvintesszenciája, amiket ma már antikváriumokban is nehéz lenne beszerezni. Számos régi, de még ma is hasznos gondolatot tartalmaz a globalizált ember életlehetőségeiről. A helytelen táplálkozás okozta elsavasodáson túl választ keres arra, hogy mentális-szabadgyökeinket milyen módon tudjuk mentális-antioxidánsokkal kiváltani, hogy teljes értékű, boldog, szeretetteljes életünk legyen. A két kötetből álló könyv második kötete megmutatja, hogy az elsavasodás, besavanyodás, káros gondolataink anyagszintű vetületei. A fizikai lúgosítással megszabadulhatunk megkövült gondolkodásmódunk materializált béklyóitól. A gondolatgyógyászat – lélekgyógyászat mentális lúgisítás olyan fogalmak, amelyek segítségével paraván mögé nézhetünk.

Az érzékelés még nem ismeret, a nézés még nem látás.

Ebben a fura világban az ember elgondolkodik, hogy mit is ajándékozzon szeretteinek. Idén karácsonykor is ajándékozzon értékeset, maradandót, amit bármikor a saját és szerettei hasznára, védelmére tud fordítani. Talán nem túlzás, hogy ez a kétkötetes könyv méltó ajándék. Több mint 10 éve bizonyítja, hogy mindig van benne hasznos információ, ami az egészség védelmét támogatja. Menjen biztosra! Nem kell tovább keresnie, kattintson IDE és olvasson bele a könyvből készült INGYENES, E-book-unkba még vásárlás előtt!

Jakab István egészség – be – fektető és Bell Barbara Fitoterapeuta

Ez a cikk a 2021. december havi Természetgyógyász Magazinban jelent meg.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Tetejére görgetés